UVIJEK ELEGANTNA

Kraljica stila: Nitko nije tako vješto kombinirao ovaj klasični komad kao neprežaljena Lady Di

14.01.2021 u 15:13

Bionic
Reading

Nikad prežaljena 'princeza srca' oduvijek je bila mamac za medije, a osim svojim humanitarnim radom, nesretnim životom i tragičnom sudbinom, princeza Diana i danas slovi kao velika ikona stila

Uvijek svoja i posebna, Diana Spencer, majka prinčeva Williama i Harryja, s puno je stila odvažno kršila strogi kraljevski dress code i pri tome izgledala senzacionalno.

Modne kombinacije pokojne Lady Di, koja bi da je poživjela u srpnju prošle godine proslavila 59. rođendan, i danas su jednako hvaljene kao što su bile 80-ih i 90-ih.

Zanimanje za stil princeze od Walesa zasigurno je potaknula i hvaljena serija 'Kruna' u kojoj Dianu Spencer sjajno utjelovljuje Emma Corrin, te su se kostimografi itekako potrudili rekreirati neke od najpoznatijih stajlinga omiljene članice engleske kraljevske obitelji.

Njezine odvažne kombinacije ponovno su svijet podsjetile na genijalni modni stil lijepe princeze poput pletenih džempera, bluza s mašnama, razigranih haljina...

  • +6
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: michael melia / Alamy / Alamy / Profimedia

Dakako, upravo su sakoi bili jedan od onih komada koje je popularna princeza najčešće nosila, i bez obzira kako ga kombinirala, konačni je rezultat bio vrlo elegantan, mladenački i originalan.

Vitka plavuša očaravajućeg osmijeha modni svijet je inspririrala svojim stajlinzima i modnim izletima, a jedan od omiljenih komada koje je često nosila su između ostaloga bili i sakoi.

  • +8
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: michael melia / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovaj komad koji su nekoć smatrao isključivo muški, odavno je postao neizostavan u svakom ženskom ormaru te simbol moći i autoriteta.

Istovremeno ženstven i elegantan, može se nositi na bezbroj načina, a podjednako ga vole žene svih dobi.

Lady Di koja se oduvijek mogla pohvaliti sjajnom osjećajem za modu bez greške je fantastično kombinirala sakoe s hlačama, suknjama, haljinama... Zbog brojnih kraljevskih dužnosti, sakoi su joj bili itekako važan dio garderobe, no vješto ih je stilizirala i uz pomoć zanimljivih modnih detalja.

Nosila ga je i s dolčevitom, s hudicom, s različitim vrstama haljinama od koktel pa do ležernih, s trapericama.