BEAUTY ZADATAK

Krajnje je vrijeme da sredite svoja stopala i pripremite ih za sezonu zavodljivih sandala

16.06.2022 u 19:54

Bionic
Reading

Tijekom ljetnih mjeseci naša su stopala, koja najčešće nažalost u ostatku godine nepravedno zanemarujemo, izložena pogledima, pa je krajnje vrijeme da ih dovedemo u red

Zapuštene pete, suha koža i neuredni nokti na nogama nisu nimalo privlačan prizor, a kako je sezona nošenja otvorenih modela sandala, natikača i drugih neodoljivih modela već ovdje, vrijeme je da se posvetimo stopalima.

Stopala su također zaslužila beauty tretman koji možete izvesti i sami.

Dakako, možete ih prepustiti i profesionalcima, no vaš budžet ne mora patiti zbog dodatnih troškova jer možete to uz malo volje i vremena napraviti i u svojem domu.

Imate li sreće da vas nakon višemjesečnog nošenja zatvorene zimske obuće na nogama muči tek malo zadebljale kože, možete riješiti taj problem u kućnoj radinosti.

Svakako je važno naglasiti da se u toj DIY opciji treba zadržati samo na rašpi i kamenu, a oštre alate treba prepustiti profesionalcima jer se možete ozbiljno ozlijediti.

  • +38
Ravne sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Evo kako možete sami urediti stopala:

  • Priredite toplu kupku za stopala: Ako još imate ostatke starog laka na noktima, obavezno ga uklonite. U lavor tople vode dodajte morsku sol i nekoliko kapi eteričnog ulja (npr. od lavande) i držite stopala u njemu barem 15-ak minuta. Nakon namakanja tvrda koža trebala bi omekšati i sad na red dolazi struganje rašpom. Budite nježni i strpljivi kako biste skinuli stanice mrtve kože i eventualna zadebljanja.
  • Potiskivanje kožice: Kožicu oko noktiju nikad nemojte rezati škaricama, već štapićem za uši umočenim u maslinovo ulje pažljivo potisnite prema korijenu nokta.
  • Napravite piling stopala: Umasirajte piling u stopala i donji dio nogu kružnim pokretima, potom ga isperite. Noge posušite ručnikom, posebice između prstiju, jer je to područje pravi mali raj za gljivice.
  • Nahranite stopala hranjivom kremom: Hidratantna krema nahranit će stopala, a koža će biti mekana i mirisna.
  • Uredite nokte: Nakon stopala, na red dolaze nokti. Kako biste izbjegli urastanje u meso, nokte treba uvijek ravno rezati. Zatim nježnom rašpicom lagano ispolirajte krajeve, a da bi sve bilo savršeno, ne zaboravite ih nalakirati bojom po želji. Ovogodišnji trendovi dopuštaju slobodu izbora, pa se možete poigrati nijansama - bitno je odabrati boju koja odgovara vašem stilu, a klasičnim tonovima, poput npr. tamnocrvene, crvene, crne ili nude, nikad ne možete pogriješiti.