NA REVERU NOSI LEPTIRA

Kosor se ne boji sveopćih promjena

04.02.2010 u 15:30

Bionic
Reading

Premijerka ne prestaje intrigirati javnost novim i još zanimljivijim broševima. Interesantne su i situacije u kojima ih nosi, pa smo odlučili proučiti što znači leptir za sjednicu Vlade, tik uz ministra Šukera

Uvijek otmjeno, ali i vrlo strogo odjevena premijerka Jadranka Kosor i na sjednici Vlade u četvrtak pojavila se u uobičajenom izdanju: uz crni sako nosila je bijelu košulju na kojoj se oko vrata dvije trake vežu u podužu mašnu.

Ovako muškobanjastu kombinaciju svakako je ublažio jedan modni dodatak, tako sličan, a opet tako različit od onih na koje smo navikli: još jedan broš. Ovaj put u obliku – leptira.

Leptir je simbol reinkarnacije, promjene, slobode i novog početka. U Japanu je simbol radosti, u kršćanstvu faze razvoja leptira predstavljaju život, smrt i ponovo rođenje. Za Aboridžine je simbol duše, a prema aztečkom vjerovanju, leptir što se igra među cvijećem predstavlja dušu ratnika koji je pao na bojnom polju.

Leptir se po Feng Shuiju ima iscjeljujuću energiju za bilo koji dio života koji treba promjene. Leptiri, kaže to učenje, znaju s lakoćom i otmjenošću proći kroz faze transformacije.