VOLE ISTOG DIZAJNERA

Kopira li Kate Middleton stil Ivanke Trump

07.02.2017 u 15:18

  • +2

Kate Middleton kopira stil Ivanke Trump

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Čini se kako je Kate Middleton za svoje odjevne kombinacije inspiraciju pronašla u članici američke prve obitelji, no riječ nije o prvoj dami, već o Trumpovoj najstarijoj kćerki Ivanki Trump. Poduzetna Ivanka toliko je oduševila vojvotkinju od Cambridgea u kreacijama Oscara de la Rente da je najpoznatija britanka odlučila prošetati zaboravljeni komplet ovog američkog dizajnera koji je kupila pred više od godinu dana, a ovo je ujedno i njezino prvo javno pojavljivanje u kreaciji de la Rente

Ivanka Trump je prva kćer Amerike svega nekoliko tjedana, a čini se kako je njezin utjecajni stil već doplovio do britanske obale. Vojvotkinja od Cambridgea prisustvovala je sinoć konferenciji za autore koji pišu o zdravlju kako bi pomogla podići svijest o problemima mentalnog zdravlja, na koju je odjenula Oscar de la Renta komplet u boji ciklame.

No gdje je točno poveznica s Ivankom Trump? Poduzetna kćerka Donalda Trumpa dugogodišnja je obožavateljica američkog dizajnera čije je kreacije nosila prilikom brojnih događanja u dnevnim i večernjim varijantama, uključujući nekoliko kreacija koje je de la Renta dizajnirao za predsjedničku inauguraciju Donalda Trumpa.

Vojvotkinjin dvodijelni komplet, koji nije ništa drugačiji od Luisa Spagnoli stajlinga koji je nosila nešto ranije toga dana, sastoji se od strukirane jakne na dugmiće i nabrane suknje do koljena A kroja, a kupljen je po sniženoj cijeni od 24.300 kuna ($3480). S obzirom da je komplet iz jesenske kolekcije za 2015. godinu, Kate Middleton je morala investirati u njega pred više od godinu dana.

#katemiddleton #princewilliam #royalfamily ???

Fotografiju objavljuje Céline (@sellinismonde)

Ovo je ujedno i prvi put da je vojvotkinja zamijećena u kreaciji s potpisom de la Rente (izuzev bisernih naušnica koje je nosila prošle godine), a postoji velika šansa kako ju je Kate odabrala zbog činjenice da je komplet dizajnirao Peter Copping, britanski dizajner koji je 2014. godine preuzeo poziciju dizajnera za Oscara de la Rentu, svega nekoliko tjedana prije nego što je preminuo. Odabrani komplet dio je Choppingove prve kolekcije za američku modnu kuću.

Ivanka Trump redovito prisustvuje revijama Oscara de la Rente od 20016. godine, no nije jedina članica prve američke obitelji koja obožava njegove kreacije. Nekadašnje prve dame Hillary Clinton i Laura Bush obje su nosile de la Rentine kreacije za vrijeme mandata u Bijeloj kući, od kojih najviše pamtimo šljokičaste haljine za inauguracijski bal.

Ustrajnost Michelle Obame da podrži mlađe američke dizajnere rezultirala je izbjegavanjem de la Rentinih kreacija, potez je koji je zasmetao američkog dizajnera. De la Renta je bivšu prvu damu kritizirao kada je za večeru s kineskom delegacijom 2011. godine odjenula haljinu Alexandera McQueena, umjesto američkog dizajnera. 'Shvatio sam da je cilj ovog posjeta promocija američko-kineske trgovine – američkih proizvoda u Kini i kineskih proizvoda u Americi. Zašto nosite europsku odjeću?', komentirao je tada dizajner za Women's Wear Daily javno prozvavši prvu damu.

Bilo kako bilo, ovo je još jedna situacija koja je mogla utjecati na Katein odabir Oscara de la Rente. Obama je s vremenom ipak nosila kreacije ovog dizajnera, a za susret s vojvotkinjom prilikom posjeta Londonu odabrala je stajling de la Rentinog dizajnera Petera Coppinga.

Obzirom da su utjecajne dame imale priliku popričati, vjerujemo kako je bivša prva dama savjetovala Kate, a jedan od tih savjeta je mogao biti i da pazi da ne ponovi njezinu grešku. Ipak je Kate ta koja je Michelle otkrila čudotvoran preparat za brisanje bora, stoga bi bilo logično da je prva dama uzvratila jednako korisnim savjetom.

Arriving in Washington DC with my family. A very special moment! #MAGA #Inauguration2017

Fotografiju objavljuje Ivanka Trump (@ivankatrump)

Za vrijeme inauguracijskih procedura koje je Ivanka Trump pohodila zajedno s svojom obitelji, Trumpova se kćerka nekoliko puta u javnosti pojavila u kreacijama Oscara de la Rente.

Neki od njenih zapamćenijih dnevnih stajlinga su zeleni kaput koji je nosila tijekom odlaska iz New Yorka u Bijelu kuću, bijeli kostim koji je odabrala za inauguracijsku ceremoniju i baršunasti kaput u boji fuksije koji je odjenula za crkvu nakon inauguracije. S obzirom da su sve kreacije s potpisom de la Rente, moguće je kako su Ivankini modni odabiri naveli Kate da iskopa iz ormara dizajnerov komplet na koji je vjerojatno i zaboravila da postoji.

With my family at the inaugural interfaith prayer service at National Cathedral.

Fotografiju objavljuje Ivanka Trump (@ivankatrump)