TRENDI I PRAKTIČNA

Kolinda prošetala špicom u jakni kakvu obožavaju modne ovisnice

25.02.2024 u 10:24

Bionic
Reading

Bivša hrvatska predsjednica ove subote pojavila se na glavnom zagrebačkom trgu u znak podrške Ukrajini, a njezinim izdanjem dominirala je skupocjena jakna s trendovskim predznakom

Modna transformacija Kolinde Grabar-Kitarović nije došla preko noći, no primjetno je to da je bivša predsjednica, koja je od 2020. godine članica Međunarodnog olimpijskog odbora, napravila značajan stilski odmak.

Njezina formalna, ali i ležerna izdanja, danas podrazumijevaju hrabrije krojeve, trendi boje i uzorke, kao i komade s potpisom renomiranih dizajnerskih brendova.

Ove subote, na glavnom zagrebačkom trgu a potom i špici, osvanula je u izdanju kojim je potpuno dominirala prošivena jakna maslinasto zelene boje, predimenzioniranog kroja i s dodatkom podesive kapuljače.

  • +44
Poznati na špici, 24.2.2024. Izvor: Cropix / Autor: Josip Moler

Prošivene jakne posljednjih sezona slove za veliki trend na modnoj sceni, čemu je nesumnjivo doprinijeo uspjeh modela s potpisom brenda The Frankie Shop.

Odabir bivše hrvatske predsjednice pao je na model Maia s potpisom luksuznog kanadskog brenda Mackage, iza kojeg stoji dizajnerica Efran Elfassy i Elisa Dahan.

Riječ je o multifunkcionalnoj jakni napravljenoj od 100 posto recikliranog najlona. Vodootporna je, a sastoji se od dva dijela te se može prilagoditi individualnim potrebama ovisno o meteorološkoj situaciji, kako ističu na stranicama brenda.

Prošiveni dio moguće je u potpunosti odvojiti od ostatka, što rezultira dobivanjem tanke parke u tamnozelenoj boji. Ispod nje nazirala se crna majicu s našivenom aplikacijom cvijeća i hlače ravnih, ali nešto širih nogavica.

Izdanje za subotnju špicu, bivša hrvatska predsjednica zaokružila je s nekoliko decentnih komada nakita i crnom torbicom.