MODNA EVOLUCIJA

Što se događa? Kolinda ima zavidnu kolekciju torbica Louis Vuittona, ali i skupih dizajnerskih komada

29.01.2024 u 13:04

Bionic
Reading

Čini se da je vrijeme pomalo ziheraških poslovnih kombinacija i dosadnih haljina za bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović davna prošlost

Njezina modna transformacija dakako nije došla preko noći, no primjetno je to da je bivša predsjednica, koja je od 2020. godine članica Međunarodnog olimpijskog odbora, napravila sjajan stilski odmak, što joj odlično pristaje te ima dodatni plus - anti-age učinak.

Njezina stilska evolucija išla je postupno tijekom godina, paralelno s vidljivo vitkijom figurom, što ju je ohrabrilo i za modnu odvažnost koja podrazumijeva hrabrije krojeve, trendi boje i uzorke, ali i komade s potpisom poznatih svjetskih kreatora, kojima je zamijenila često dvojbene kreacije u kojima se nekad pojavljivala tijekom svog mandata na Pantovčaku.

'Kad se sjetimo Kolindinih modnih početaka, njezinih kostimić-kreacija i frizura s valovima, od toga su, čini se, ostali samo valovi. Stesala je liniju te otkrila Dubai i ostale aerodromske dizajnerske dućane. Nekada se ponosila hrvatskim dizajnom i nosila ga, makar su to ponekad bile i upitne kreacije, ali otkada su joj dostupni svjetski brendovi - klišej istočne Europe je vidljiv. Važno je nabaviti što više poznatih i vidljivih logotipa, koji papreno koštaju i zadovoljavaju formu, a sve to paše cijeloj toj slici na instaču', prokomentirao je tu modnu evoluciju Boris Banović.

  • +3
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Profimedia / Autor: Ammar Abd RABBO / AFP / Profimedia

Primjetan je porast njezinog zanimanja i za poznate modne kuće, a sudeći po viđenom, osobito je slaba na kreacije Louis Vuittona i Valentina...

Da je itekako upućena u modna zbivanja, pokazala je i prilikom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, kad je privukla poglede na tribinama odjevena u zanimljivu košulju proslavljenog i prerano preminulog modnog dizajnera Virgila Abloha, a koji je od 2018. do 2021. bio kreativni direktor muške mode kuće Louis Vuitton.

'U spomen na velikog zaljubljenika u #Hrvatsku i #Vatrene, koji je preminuo točno na današnji dan prije godinu dana, nosila sam njegovu košulju, nadahnutu hrvatskim kvadratićima. Hvala mu na tom predivnom poklonu!' poručila je 2022. bivša predsjednica u košulji s potpisom ovog dizajnera preminulog 2021. godine.

Ukrala je pozornost i na 10. godišnjici organizacije Women Political Leaders u SAD-u prošle godine, kad se pojavila u ružičastoj haljini s cool twistom - lepršavim rukavima, također s potpisom poznate modne kuće, talijanskog Valentina.

Svilena haljina midi dužine s plaštem u prepoznatljivoj ružičastoj boji brenda Valentino u prodaji na njegovim stranicama košta 5900 eura.

Poznata političarka zatim je oduševila mnoge svojom modnom kombinacijom na dodjeli godišnjih nagrada HOO-a noseći efektnu haljinu u svojoj omiljenoj nijansi plave te s cool dodatkom u vidu plašta, za što je dobila pohvale i Fashion Gurua.

Uz efektnu haljinu brenda Edeline Lee s detaljem plašta nosila je crnu torbicu svog omiljenog luksuznog brenda Louis Vuitton. Riječ je o torbici Coussin u crnoj boji, a koja košta 4500 eura.

Istu haljinu nosila je nekoliko mjeseci ranije tijekom posjeta Dohi, no tada u kombinaciji s baršunastom torbom modne kuće Fendi, koja se ne može više naći u prodaji, no rabljena se može nabaviti za oko 1200 eura.

Nakon toga briljirala je na zagrebačkoj špici uoči Božića u trendovskom kožnom kaputu u boji konjaka kanadskog brenda Mackage, čije je kreacije nosila i Meghan Markle.

  • +6
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: SANJIN STRUKIC/PIXSELL/JOSIP MOLER/Cropix

Bivša predsjednica ovaj je statement komad, koji bi rado voljela u svom ormaru vidjeti svaka fashionistica s puno stila, spojila s must have combat čizmama na vezanje, nadahnutima izgledom kultnih martensica.

Modnim znalcima nije promaknulo ni to da je ovu fantastičnu modnu kombinaciju zaokružila moćnim detaljem - torbom s potpisom Louis Vuittona. Dakako, ostatak looka bio je, kako nalažu modna pravila, minimalistički - crni top i hlače jednostavnog stila.

Riječ je o prestižnom modelu Dauphine MM, čija je cijena 3300 eura, a ova upečatljiva torba ima još jedan cool detalj - ukrasni zlatni lanac.

Modni odmak prema komadima s potpisom renomiranih modnih kuća i po paprenim cijenama bio je vidljiv i prilikom nedavnog posjeta Maroku, u kojem je bivša predsjednica pokazala nekoliko stajlinga kakvih se ne bi posramile ni najstajliš članice kraljevskih obitelji, poput jordanske kraljice Ranije ili danske kraljice Mary.

Riječ je o chic svilenom kombinezonu odvažnog dizajna s potpisom kuće Valentino te odgovarajućim remenom, čija cijena skupa prelazi osam tisuća eura.

Na istom putovanju pozirala i u efektnim cipelama na petu Salvatorea Ferragama s trendi zakovicama i mašnom, čija je cijena oko 880 eura, i torbicom Twist MM Louis Vuittona, čija je cijena vrtoglavih 3700 eura.