u ovo vrijedi uložiti

Koji su trendovi 'in', a koji 'out': Evo što će se nositi narednih mjeseci

19.02.2024 u 21:30

Bionic
Reading

Od polo majica, preko gotovo zaboravljenih komada peplum kroja, do capri hlača; donosimo pregled trendova kojima se predviđa najveća popularnost u narednim mjesecima

Početak nove godine uvijek je i početak nekih novih trendova, a već ih možemo naslutiti na revijama utjecajnih modnih brendova te u promjenama stila najpopularnijih trendseterica.

Prema svemu sudeći, u 2024. i dalje će dominirati devedesete i Y2K stil, kojem se ne nazire kraj popularnosti, a osim njih, možemo se veseliti nekim dugo očekivanim povratničkim trendovima na modnu scenu.

Sportska odjeća u visokom stilu

Španjolsko-francuski brend Balenciaga, točnije njihov proslavljeni dizajner Demna Gvasalia, među prvima je početkom pandemije prepoznao potencijal sportske odjeće te ju je učinio elegantnom i inovativnom.

Retro tenisice koje ćemo posvuda viđati Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Nakon što se većina vratila na svoja radna mjesta i ostavila udobne tajice za rad od kuće duboko u ormaru, sportska odjeća zabilježila je pad popularnosti. No čini se da bi u narednim mjesecima ponovno mogao zaživjeti ovaj mnogima omiljeni stil koji osvaja udobnošću.

Ono što ga karakterizira je moderno usklađivanje s elegantnim komadima kao što su košulje i sakoi nošeni uz trenirku ili kombiniranje hudice s krojenim hlačama i suknjama.

Korporativni look

Tzv. power dressing ponovno je in, ali ove godine dolazi nam u opuštenim siluetama. Ključni element su vrlo široka, muževna ramena pojačana jastučićima te oversized kroj koji omogućuje slojevito odijevanje.

Iako poslovni stil karakteriziraju neutralne nijanse, dobrodošla promjena jest unošenje crvenih modnih dodataka poput nakita, torbica ili efektnih cipela koje će u potpunosti oživjeti outfit.

  • +7
Crvena boja u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Peplum kroj

Kontroverzni peplum kroj bio je hit na početku 2010-ih, kada je pokorio modnu scenu svojim lepršavim dizajnom. No sada dolazi u znatno suptilnijoj varijanti; manje je nametljiv i još više laskav, s impresivnim efektnom 'brisanja' trbuha.

Riječ je o svestranim komadima koje ćete vrlo lako uskladiti s ostatkom outfita, a zbog udobnosti ovakve majice s guštom ćete nositi od jutra do mraka.

Glamur osamdesetih

U skladu s nostalgijom koja je obuzela modni svijet, u 2024. očekujemo i porast popularnosti stila 80-ih, posebno kada je u pitanju svečana odjeća. Voluminozne siluete, metalik boje, raskošne haljine i naglasak na glamurozna izdanja bit će dobitna formula za svaki večernji izlazak.

Polo majice

Film 'Saltburn' i modne revije brendova Miu Miu, Driesa Van Notena i drugih u potpunosti su uspjeli oživjeti preppy stil. Karakteriziraju ga polo majice, a posebno su poželjne one sa chic prugicama.

Capri hlače

Krajem proteklog ljeta capri hlače sramežljivo su se počele vraćati u modu, a u toplijim mjesecima 2024. predviđa im se ogromna popularnost.

Tajice, uske traperice ili cargo kroj - koji god stil birali, duljinom malo ispod koljena ne možete pogriješiti, a trendseterice su već dale do znanja da najbolje izgledaju nošene s kratkim topom ili košuljama te sandalama ili balerinkama.