TRENDI NIJANSE

Koje su najpoželjnije boje u interijerima u 2011?

27.01.2011 u 11:44

Bionic
Reading

Svake godine poznati američki proizvođač boja za interijere Benjamin Moore predstavlja nijanse koje će dominirati u uređenju domova sljedećih dvanaest mjeseci. Kad su u pitanju boje u 2011, nijanse ljubičaste i dalje su hit, posebno duboke, tamne nijanse

Najzanimljivija je svakako bogata nijansa ljubičaste s dubokom smeđom bazom i dodatkom prljavoljubičaste. No, ako niste ljubitelj ljubičastih nijansi, tu su i tri zanimljive palete boja koje su kreirali dizajneri iz Benjamina Moorea. Čak i ako niste spremni na ponovno bojenje zidova, postoje jednostavni i jeftini načini na koje ove tonove možete uklopiti u svoj dom.

Paleta Soulful boja inspirirana je globalnom, etničkom estetikom. Ova paleta donosi svijet u okrilje vašeg doma i budi globetrottera u svakom od nas. Da biste je uspješno inkorporirali u prostor, važno je koristiti elemente različitih uzoraka i zanimljivih detalja u kojima prevladavaju boje zemlje i zagasita smaragdnozelena nijansa uz dodatak poneke jače boje poput ljubičaste.

Paleta Spirited dizajnirana je s namjerom da se podigne duh tijekom tmurnih zimskih dana. Odlikuje je intenzivnije boje i geometrijski oblici u kojima nijanse sive boje stvaraju uravnoteženu cjelinu. Kad se radi s intenzivnim bojama, važno je u prostor uklopiti konzistentnu glavnu boju poput duboke sive boje oko koje ćemo dalje kreirati. Iako će jarke boje djelovati pozitivno na raspoloženje, potrebno je paziti u kolikoj mjeri i u kojim detaljima ih uvoditi u prostor jer bez dobre organizacije cjelokupan dojam može biti previše stresan.

Paleta nazvana Dreamy namijenjena je vječnim sanjarima koji uživaju u mirnim, pastelnim tonovima. Odlikuju je svijetle, smirujuće boje kojima se stvara ugodan, stress free ugođaj u domu. Svoju sofisticiranu oazu možete najlakše stvoriti pomoću prozračnih materijala i zagasitih pastelnih nijansi. Potrebno je, međutim, dodati nekoliko upečatljivih detalja kako bi se povezala cjelina jer se previše prozračnih i pastelnih nijansi lako izgubi jedna u drugoj.