SPOJ DVA UŽITKA

Koja hrana dovodi do boljeg orgazma

24.07.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Hrana i seks dvije su najveće poveznice s ljudskim željama kojima teško odolijevaju, a određene namirnice mogu vam pomoći da u krevetu doživite pravi potres

Zadovoljstvo koje dobivamo preko hrane i seksa aktivira iste receptore u mozgu, objašnjava nutricionistkinja Audrey T. Cross sa sveučilišta Columbia. Dodaje da nam pojedina hrana daje više energije i budi u nama želju za još više strasti i bolji seksualni život. Neke namirnice čak mogu pripomoći i jačem orgazmu pa evo liste koju Cross preporučuje za Today

Desert od tamne čokolade za dvoje

Prema istraživanju objavljenom u magazinu Journal of the American Dietetic Association sastojak u tamnoj čokoladi imenom feniletilamin oslobađa endorfin koji se pojavljuje i kod seksualnih užitaka. Također se pokazalo da oni koji pojedu barem malo tamne čokolade na dan imaju veću želju za seksom.

Banana

Ako ste na dijeti i ne jedete slatko, nekoliko sati prije spoja pojedite bananu jer ona oslobađa serotonin. Taj je hormon zaslužan za dobre i pozitivne osjećaje. Također, banane sadrže kalij koji je zaslužan za izdržljivije mišiće, a oni su jako važni za intenzivniji orgazam.

Uživajte u sushiju

Losos i skuša - dvije ribe bogate masnim kiselinama omega-3 koje podržavaju proizvodnju spolnih hormona. Tuna je dobar izvor selena koji je zaslužan za to što se u testisima povećava broj spermatozoida.

Vino

Crveno vino povećava razinu estrogena, a sadrži resveratrol, antioksidans koji poboljšava cirkulaciju tijekom seksa. A ako ste sami i idete na spoj, alkohol pomaže da se bolje ljubite. Prema istraživanju zaklade Smell & Taste Treatment and Research u Chicagu, malo vina dovoljno nas opušta, ali izbjegavajte više od jedne čaše jer pijana soba nikome nije privlačna ni seksi.

Seksi doručak

Zobena kaša i slične žitarice koje su izdvojene kao cjelovite ne zvuče seksi za doručak, ali kriju malu tajnu – pojačavaju testosteron koji nabija libido. Zasladite se s malo meda i uživajte.



Uživajte u kavi nakon večere

Istraživanja su pokazala da ljudi koji uživaju u kavi nakon večere ili u kasnom popodnevu imaju snažniji libido. Također se preporučuje staviti i malo šećera. Liječnica Abby Aronowitz, i autorica knjige 'Your Final Diet', kaže kako i šećer oslobađa serotonin pa se odmah bolje osjećamo i spremniji smo za akciju.

Sok od rajčice

Znanstvenici na sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu otkrili su da rajčica sadrži polifenole odnosno antioksidante koji su zaslužni za dobar protok krvi venama. A svi znamo da je to bitno za dobar seks.