UČENICI BOLJI U TESTOVIMA!

Kampanja Jamieja Olivera po školama dala izvrsne rezultate

  • Autor: N. LJ. J.
  • Zadnja izmjena 02.04.2010 08:30
  • Objavljeno 02.04.2010 u 07:49
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Jamie Oliver, jedan od najpoznatijih TV kuhara današnjice, krenuo je u kampanju za bolju prehranu po nekoliko londonskih škola. Pokazalo se da u školama u kojima se provodi njegov način prehrane učenici imaju bolje rezultate na testovima!

Kampanja mu se zove Feed Me Better, a započela je prije nekoliko godina te se sada vidi pravi napredak. Zamijenio je lošu hranu punu masnoća, aditiva i šećera zdravim obrocima u školskim kantinama.

Zamijećeno je da, osim što imaju bolje ocjene kada se usporede sa školama u kojima Oliverova kampanja nije primijenjena, učenici znatno manje izostaju s nastave!

Istraživanja po školama provela su Sveučilišta Essex i Oxford. Učenici su i na kraju godine pisali opće testove znanja te se i tu pokazalo da imaju bolje rezultate od škola u kojima se režim prehrane nije promijenio.

Nastavnici su također mnogo zadovoljniji. Kažu da se ubrzo primijetilo da su učenici mnogo mirniji te bolje koncentrirani, a ovo se povezuje s raznim aditivima koje su prije uzimali hranom, a koji su ih činili hiperaktivnima.

I sam Jamie je zadovoljan rezultatima, kaže da su fantastični i dodaje: 'Ovo je još jedan dokaz koliko prehrana igra važnu ulogu i kako je bitno kuhati sa zdravim namirnicama, a ne kupovati gotovu, procesuiranu hranu!'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi