BIVŠE MISICE

Kamo su nestale ove ljepotice?

02.12.2013 u 13:29

  • +13

Miss Universe

Izvor: Promo fotografije / Autor: PR Miss universe Hrvatske

Bionic
Reading

Da nisu samo lijepe, već i pametne i uspješne, dokazale su pobjednice izbora Miss Universe Hrvatske koje su osim u studentskim klupama uspješne i u poslovnom svijetu

Natalija Prica, Miss Universe Hrvatske 2011. godine, diplomirala je na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu na kojem je u petak održana promocija novih diplomanata. Lijepa Natalija je pobjedom na izboru Miss Universe Hrvatske kao glavnu nagradu dobila i poslijediplomski studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te već u siječnju kreće na nova predavanja.

Na ZŠEM-u studira i prošlogodišnja Miss Universe Hrvatske Elizabeta Burg koja je upisala drugu godinu studija. Aktualna misica Melita Fabečić nedavno se vratila iz Moskve sa svjetskog izbora. Kao i njezine dvije prethodnice, kao glavnu nagradu na izboru dobila je studij na ZŠEM-u koji će započeti već sljedeće akademske godine.


Ivana Paris pobijedila je na izboru Miss Universe Hrvatske 2002. godine. Nakon mandata diplomirala je medije i kulturu društva na Sveučilištu u Dubrovniku, a danas radi u jednoj stomatološkoj poliklinici u Rijeci. Krunu je predala 2003. godine Ivani Delač Đolo koja ima diplomu Fakulteta za turistički i hotelski menadžment u Iki te svoju tvrtku za organizaciju događanja i promociju, a organizatorica je i modne manifestacije Riječke stepenice.

Lana Obad, misica iz 2010. godine, diplomirala je financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te radi za jednu veliku svjetsku revizijsku tvrtku.

Renata Lovrinčević
nakon pobjede na izboru Miss Universe Hrvatske 2000. godine vrlo brzo je diplomirala na Fakultetu za fizičku kulturu u Splitu. Trenutno radi kao menadžerica za fitnes u fitnes centru u Splitu.

Biljana Mančić pobijedila je 2006. godine, ima diplomu sa American Colege of Management and Technology u Dubrovniku te je osnovala vlastitu turističku agenciju u Trogiru. Ivana Gržetić je ovu prestižnu titulu ljepote osvojila 1998. godine te je kao i Biljana diplomirala na American Colege of Management and Technology u Dubrovniku. Nakon manekenske karijere u Hong Kongu, Tajlandu i Japanu otvara svoju turističku agenciju u Dubrovniku.

Jelena Glišić, misica iz 2005, studira na Pravnom fakultetu u Zagrebu i radi na nacionalnoj televiziji kao voditeljica. Sarah Ćosić titulu je ponijela 2009, a  prva je od naših predstavnica koja je ušla u top 15 na svjetskom izboru. Studira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te uz studij radi kao manekenka. Maja Cecić-Vidoš na izboru je pobijedila 2001, a danas sa suprugom, profesionalnim rukometašem Renatom Sulićem ima poznati ugostiteljski objekt u Rijeci.

Marijana Rupčić pobijedila je 2004. i studira na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a uz studij radi u banci, baš kao i Snježana Lončarević, pobjednica iz 2008. koja uz posao priprema posljednje ispite na Fakultetu za management u turizmu u Iki. Jelena Maroš, pobjednica 2006. studira na Pravnom fakultetu u Splitu, nakon manekenske karijere udala se i očekuje svoju prvu bebu. Marijana Kužina titulu najljepše ponijela je 1999. Danas živi u Zagrebu, radi kao vizažistica i vodi svoju agenciju za make-up.

Kristina Čerina prva je Miss Universe Hrvatske koja je to postala 1997. godine. Ona je pak diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu, vodi miran obiteljski život i potpuno se povukla iz javnog života.