PROPUST STILISTA

Kamala Harris našla se na meti kritičara zbog odabira odjeće, a posebno joj zamjeraju jednu stvar

03.02.2021 u 11:33

Bionic
Reading

Od svečane inauguracije u Washingtonu potpredsjednica SAD-a Kamala Harris nalazi se u fokusu javnosti, a zahvaljujući svojim novim izdanjima u znaku komada s potpisom talijanskog dvojca Dolce & Gabbana uspjela se naći na meti kritičara

Poznati dizajnerski dvojac Domenico Dolce i Stefano Gabbana posljednjih godina izazvao je brojne kontroverze, između ostalog zahvaljujući svojim rasno uvredljivim modnim kampanjama.

Tijekom ručka s predsjednikom Joeom Bidenom u Bijeloj kući, 56-godišnja potpredsjednica Kamala Harris osvanula je u džemperu polo ovratnika i sivom odijelu talijanskog dvojca, a zatim i u džemperu uzorka chevron tijekom Bidenova potpisivanja izvršnih naredbi u Bijeloj kući.

  • +2
Kamala Harris Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

U seriji objava osnivačica popularne stranice Kamala's Closet, fokusirane na modna izdanja nove potpredsjednice SAD-a, zapitala se jesu li njezini odabiri odjeće s potpisom dvojca Dolce & Gabbana propust njezinog tima stilista.

'Moguće da je riječ o propustu koji je nevjerojatno traljav. Njezin tim stilista mogao bi i trebao biti bolji, osobito nakon inauguracije, kada su potpredsjednici sugerirali nošenje široj javnosti nepoznatih afroameričkih dizajnera', mišljenja je osnivačica stranice Kamala's Closet, Vittoria Vignone.

Zbog svojih izdanja, kojim je promovirala rad afroameričkih dizajnera poput Christophera Johna Rogersa i Sergia Hudsona, nova potpredsjednica SAD-a uspjela je oduševiti američku i svjetsku javnost.

S mišljenjem Vittorie Vignone o Kamalinoj odluci nošenja komada s potpisom dvojca Dolce & Gabbana složio se velik dio javnosti.

'Njezinom timu stilista netko bi trebao reći koliko je njezino nošenje odjeće talijanskog dvojca problematično', 'Iznenađena sam što je odlučila nositi njihove kreacije' samo su neki od komentara javnosti na račun novih modnih odabira potpredsjednice SAD-a.

Talijanski dvojac koji je tijekom godina uspio izazvati brojne kontroverze na svjetskoj modnoj sceni njegovao je bliski odnos s bivšom prvom damom Amerike, Slovenkom Melanijom Trump. U njihovim kreacijama viđena je nebrojeno puta tijekom suprugova predsjedničkog mandata, a brojnima se u pamćenje urezalo njezino crno izdanje s potpisom Dolce & Gabbana tijekom posjeta Vatikanu i ono na sastanku skupine G7.

I dok su Domenico Dolce i Stefano Gabbana objeručke prihvatili zadatak odijevanja danas bivše prve dame Amerike, velika dizajnerska imena poput Marca Jacobsa i Toma Forda tome su se oštro protivili.

'Smatram da nije dobra ideja da Kamala nosi toliko novih i skupocjenih dizajnerskih komada tijekom svog prvog tjedna u uredu. Također ne mislim da bi trebala nositi odjeću neameričkih dizajnera, pogotovo kada postoji toliko američkih brendova na izbor. Ona i njezin tim stilista trebali bi se brinuti o utjecaju koji imaju njihova modna rješenja. Odabirom odjevnih komada relativno nepoznatih brendova u stanju im je pomoći da svoje poslovanje dovedu na novu razinu', dodala je Vignone, priznavši kako je zbog svoje modne kritike upućene Kamali Harris primila pregršt poruka i komentara na koje ne stigne odgovoriti.