MODNA DIPLOMACIJA

Kamala Harris modnim odabirom poslala snažnu poruku: Na dan inauguracije nosi omiljene dizajnere Michelle Obame

20.01.2021 u 16:26

Bionic
Reading

Nakon što su Trumpovi napustili Bijelu kuću novoizabrani američki predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris sa supružnicima su nazočili tradicionalnoj misi u katedrali svetog Mateja apostola u Washingtonu

Kamala Harris danas će ući u povijest kao prva žena, prva crna osoba i prva osoba indijskog porijekla na dužnosti potpredsjednice SAD-a. Nakon što je uoči svečane inauguracije svojim modnim odabirom odlučila podržati rad brenda Pyer Moss u vlasništvu afroameričkog dizajnera Kerbyja Jean-Raymonda, na povijesni dan povela se za primjerom bivše prve dame Michelle Obame.

Uz supruga koji, poput novoizabranog predsjednika Joea Bidena, nosi odijelo Ralpha Laurena, Kamala Harris nazočila je tradicionalnoj misi uoči inauguracije u efektnom modelu ljubičastog kaputa.

  • +2
Joe i Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: CHIP SOMODEVILLA / Getty images / Profimedia

Kako se doznaje, riječ je o izdanju za koje su zaslužni modni dizajneri Christopher John Rogers i Sergio Hudson. Spomenuti dvojac već je zaradio naklonost bivše prve dame Michelle Obame i američke kongresnice Alexandrie Ocasio-Cortez, a Kamalin odabir dominantnog ljubičastog kaputa nosi i snažnu političku poruku.

  • +3
Kamala Harris, Doug Emhoff, Jill Biden, Joe Biden Izvor: Profimedia / Autor: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

U politici se često misli da je ljubičasta simbol jedinstva jer kombinira crveni motiv Republikanske stranke i plavu shemu boja Demokratske stranke. Ljubičastu nijansu u političkom kontekstu brojni tumače i kao potporu ženskom pravu glasa.

Prije Kamale Harris u ljubičastom je dan prije inauguracije osvanula nova prva dama Amerike Jill Biden, a sudeći po njihovim izdanjima, ozbiljne su u naumu da modom prenose poruku jedinstva.

  • +7
Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia