MODNA DIPLOMACIJA

Kamala Harris modnim odabirom poslala snažnu poruku: Na dan inauguracije nosi omiljene dizajnere Michelle Obame

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 20.01.2021 17:09
  • Objavljeno 20.01.2021 u 16:26
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: CHIP SOMODEVILLA / Getty images / Profimedia

Nakon što su Trumpovi napustili Bijelu kuću novoizabrani američki predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris sa supružnicima su nazočili tradicionalnoj misi u katedrali svetog Mateja apostola u Washingtonu

Kamala Harris danas će ući u povijest kao prva žena, prva crna osoba i prva osoba indijskog porijekla na dužnosti potpredsjednice SAD-a. Nakon što je uoči svečane inauguracije svojim modnim odabirom odlučila podržati rad brenda Pyer Moss u vlasništvu afroameričkog dizajnera Kerbyja Jean-Raymonda, na povijesni dan povela se za primjerom bivše prve dame Michelle Obame.

Joe i Jill Biden, Kamala Harris

Joe i Jill Biden, Kamala Harris

Izvor: Profimedia / Autor: JIM LO SCALZO / POOL

Uz supruga koji, poput novoizabranog predsjednika Joea Bidena, nosi odijelo Ralpha Laurena, Kamala Harris nazočila je tradicionalnoj misi uoči inauguracije u efektnom modelu ljubičastog kaputa.

  • +2

Joe i Jill Biden

Izvor: Profimedia / Autor: CHIP SOMODEVILLA / Getty images / Profimedia

Kako se doznaje, riječ je o izdanju za koje su zaslužni modni dizajneri Christopher John Rogers i Sergio Hudson. Spomenuti dvojac već je zaradio naklonost bivše prve dame Michelle Obame i američke kongresnice Alexandrie Ocasio-Cortez, a Kamalin odabir dominantnog ljubičastog kaputa nosi i snažnu političku poruku.

  • +3

Kamala Harris, Doug Emhoff, Jill Biden, Joe Biden

Izvor: Profimedia / Autor: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

U politici se često misli da je ljubičasta simbol jedinstva jer kombinira crveni motiv Republikanske stranke i plavu shemu boja Demokratske stranke. Ljubičastu nijansu u političkom kontekstu brojni tumače i kao potporu ženskom pravu glasa.

Prije Kamale Harris u ljubičastom je dan prije inauguracije osvanula nova prva dama Amerike Jill Biden, a sudeći po njihovim izdanjima, ozbiljne su u naumu da modom prenose poruku jedinstva.

  • +7
  • +4

Jill Biden

Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia