ZDRAVO I OSVJEŽAVAJUĆE

Kakvu hranu nositi na plažu

09.08.2015 u 10:44

Bionic
Reading

Ako ste pronašlo debelu hladovinu ns plaži i planirate provesti cijeli dan u morskim radostima, sa osobom morate ponijeti i dovoljne količine hrane i pića, pogotoovo ako se odmarate s mališanima

Osvježavajuće salate
Tijekom vrućih ljetni dana ništa nas ne može osvježiti i 'podići' bolje od hladne salate. Kombinirajte omiljene sastojke, rajčice, krastavce, paprike, rikulu, dodajte bosiljka, feta sir, mozzarellu, tikvice i patlidžane s grilla. Kombinacije su neograničene, a za zasitnije zalogaje u salatu dodajte smeđu rižu, integralnu tjesteninu ili kvinoju.

Voćne salate
Lubenice, dinje, marelice, breskve, grožđe, smokve, borovnice… Izbor voća u ljetnoj sezoni je velik pa odaberite omiljeno i složite zdravu i osvježavajuću kombinaciju koja će vas napuniti vitaminima i energijom. Voće narežite na kockice i pokapajte limunovim sokom kako ne bi oksidiralo i držite ga u prijenosnom hladnjaku.

Prirodni sokovi domaći ledeni čaj
Prirodni sokovi prava su vitaminska bomba, a možete ih lako sami napraviti prije odlaska na plažu. Ako radite limunadu ili ledeni čaj, zasladite ih umjesto šećerom, s malo meda.

Što fali sendviču?
Umjesto bijelog odlučite se za integralni kruh, a s malo maslaca, omiljeni sir, šunku i dosta povrća, dobili ste hranjiv i zasitan brzinski obrok za plažu. Izbjegavajte sendviče s majonezom (sastojkom koji teško podnosi vrućinu).

Suhi kolačići i biskviti kao idealan piknik desert

Izbjegavajte kremaste deserte koji se brzo tope na visokim temperaturama.

Ponesite boce s djelomično smrznutom vodom

Vaša voda će ostati u hladnom stanju i nakon višesatnog sjedenja pod suncem.Za uvijek ohlađena pića i namirnice koje ne trpe velike temperature, preporučuje se korištenje prijenosnog hladnjaka.

Na piknik svakako ne zaboravite ponijeti lopte, frizbi, karte i slične rekvizite, kako biste maksimalno iskoristili boravak na plaži.Koristite prirodni ili stvorite umjetni hlad kako biste nesmetano s obitelji uživali u priređenom pikniku na plaži i ne zaboravite se zaštititi od sunca kremama s visokim zaštitnim faktorom.


385930,391510,391554,391529