DREFT FASHION WEEK ZAGREB

Kakve trendove dizajneri predlažu za jesen

09.05.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Drugi dan Dreft Fashion Weeka Zagreb, modnog spektakla na kojem se prikazuju najnovije kolekcije domaćih i stranih dizajnera okupio je brojne zaljubljenike u modu i poznata lica koja nisu mogla propustiti ovu modnu poslasticu

Na drugoj večeri Dreft Fashion Weeka svoje kolekcije modnim zaljubljenicima predstavili su Blackpearl by Sara Lončarić, Hope by Irena Berišić Turk, Liz Black, Ana Kujundžić, Simona Manojlović, Mandali Mendrilla, IGGY by Iggy Popović te Tzuji.

Drugu večer Dreft Fashion Weeka otvorila je revija Blackpearl by Sara Lončarić. Malda dizajnerica pokazala je savršeno skrojenu modnu liniju, čiste linije, volumen, a njezini voluminozni kaputi i pelerine besprijekorno naglašavaju ženstvenost i krhkost.

Irena Berišić Turk i njezin novi brend Hope na ovosezonskom Fashion Weeku predstavila se mini kolekcijom na temu vjere, a glavni je segment kolekcije motiv Isusa.

Liz Black iz Londona svojim neočekivanim kombinacijama oblika, boja i tkanina publiku je odvela na putovanje u tajanstveni i nepredvidiv svijet nadrealizma, a kolekcija 'Fashion Meets Paranoia' inspirirana je životom i radom ekscentričnog umjetnika Salvadora Dalija.

U kolekciji splitske dizajnerice Ane Kujundžić i ovaj put prevladavaju haljine od prirodnih materijala. S obzirom na to da je dekonstrukcija glavno Anino obilježje, i u ovoj kolekciji je na tom tragu. Naime, rezanjem tkanine u kombinaciji s aplikacijama dobiva nove forme i oblike. Inspiraciju za ovu kolekciju Ana je pronašla u arhitekturi i skulpturi.

Kolekcija Simone Manojlović naziva 'Spite' inspirirana je grungeom. Radi se o unisex kolekciji u kojoj dominiraju 'preveliki' sakoi, košulje, veste i haljine, a kroz cijelu kolekciju se provlači prizvuk i kontrast pobune i provokacije.

Mandali Mendrilla, Hrvatica sa stalnom adresom u Mumbaiju, internacionalno je poznata haute couture dizajnerica i autorica nekoliko nagrađenih kolekcija. Na pisti Dreft Fashion Weeka prikazala je simbiozu tri modne marke; Lalalali prêt-à-porter, Mendrilla Limitedition prêt-à-porter i haute couture Mandali Mendrilla Atelier kolekcija Slave2Love. Mandali Mendrilla predstavila je potpuni oblik i potpuni dan 'Mandaline djevojke' počevši od jutra (Lalalali) preko dana (Mendrilla Limitedition), završavajući s eksplozijom djevojčine osobnosti u noći. (Atelier - Slave2Love).

IGGY by Iggy Popović predstavio je kolekciju pod nazivom '54 shades of... the collection'. Haljine s visokim prorezom na nozi i dubokim dekolteom od zlatnometalnog materijala te svileni kaftan, glavni su nositelji kolekcije. Odjeća za večernji izlazak je u centru pažnje, ali Iggy Popović je ubacio i nekoliko razigranih dnevnih kombinacija, kao što su lepršave haljine od elastičnih materijala.

Tzuji modna je kuća koju je u 2013. osnovao Larry Tee, DJ zvijezda i trendseter njujorške klupske i modne scene. Larry je stvorio odjeću koja je istovremeno udobna i provokativna, odjeća koja se nosi u noćnim klubovima i u modernim kvartovima. Njegova inspiracija za kolekciju jesen/zima 2014. su 'klupski klinci' i spektakularan Disco 2000.