PONUDA I CIJENE

Kakve gležnjače kupiti za jesen

01.10.2012 u 09:28

Bionic
Reading

Što je jesen bez gležnjača; glomaznih, šminkerskih, rokerskih, otkačenih. Da vam olakšamo potragu, posjetili smo Shooster, ShoeBeDo, Zaru, Mango, H&M, Mass, Je's, Planet Obuće i ShoeBox. Što se sve od gležnjača može pronaći, pogledajte u fotogaleriji

Gležnjače su idealna obuća za jesenske dana, a budući da se nosi više stilova, nitko ne mora ostati izvan trenda.

Za šminkerice tu su tanke pete, biseri, kristalići i zlatni vezovi po gležnjačama, a za čistu eleganciju moraju imati i špic vrh.

Za ležerne izlaske i šetnje tu su niske inačice, robusne, zaobljena vrha, a osobito dolaze do izražaja u boji devine dlake ili ledenosivoj. I da, trebale bi izgledati 'nošeno', a također ih često krase metalne kopče ili zakovice.

Uz klasične modele od glatke ili brušene kože u neutralnim bojama, koji pristaju uz gotovo svaki stil, većina je dućana ponudila i zanimljive niske modele za one koji vole kaubojski stil.

Kaubojke dolaze sa širokom i nižom petom rezanom ukoso, a one elegantnije gležnjače imaju vrlo tanku i visoku potpeticu. Upravo su najelegantniji modeli ove sezone prepuni zakovica i lančića, zaštitnog znaka rokerica te je vrijeme za uživanje u trendu koji naglašava moć žene.

Ako pak volite srednje visoke pete, neka im peta bude četvrtasta, a vrhovi tek lagano zaobljeni.

Za prilike kad poželite biti upadljivi ili inače nosite 'napadne' modne dodatke, vrlo su moderne tirkizna boja, zatim vinski crvena, ali i tamnija nijansa limeta zelene ili pak upadljiva ljubičasta.

Naravno, ni zlatne vam gležnjače nitko neće zamjeriti, ta nosi se metalik!