PROVJERENI TRIKOVI

Kakva odjeća guzu čini ljepšom

16.05.2012 u 10:07

Bionic
Reading

Spremate se u šoping ili tražite po ormaru hlače u kojima će vaša stražnjica izgledati dobro, a vi se nećete osjećati neudobno? Evo trikova stilista koji su oblačili mnoge poznate zvijezde

Brinete li se kako vaša guza izgleda u hlačama ili suknji, pročitajte savjete Msn Livinga koji govore o tome koje krojeve hlača treba nositi i kakve materijale odabrati.

1. Odabir pravih hlača

Guzu ćete naglasiti tako da odaberete hlače s užim nogavicama. Stilistica poznate glumice Reese Witherspoon, Leslie Fremar, kaže da hlače ne moraju biti jako uske, samo odaberite model koji prati liniju tijela.

2. Indigo

Takva boja hlača guzu će činiti manjom, ali zategnutom, savjetuje dizajnerica Nile Cmlyo koja je često birala odjeću za Mariah Carey. Ako birate bijele hlače, neka budu od tankog trapera.

Pripazite da suknja ne bude preuska
3. Visina struka

Nile Cmlyo kaže da hlače nižeg struka bolje odgovaraju ženama s manjom guzom, a remen spušten ispod pupka smanjit će stražnjicu većih proporcija.

4. Džepovi

Veliki džepovi vizualno će povećati guzu, a mali džepovi imaju suprotan efekt. I mjesto na kojem su džepovi našiveni je važno. Tako su niže pozicionirani džepovi dobri ako želite da stražnjica izgleda podignuto.

5. Hlače po mjeri

Ako se odlučite dati izraditi hlače po mjeri kod krojačice, imate 90 posto šanse da će vam savršeno odgovarati.

6. Suknja

Vrećasti kroj suknje stražnjicu čini većom, a preuski model će je previše stisnuti i izravnati. Suknje probajte birati tako da odgovaraju vašem obliku tijela, a većini žena lijepo stoji olovka kroj. Ako vam nedostaje obline, zamolite krojačicu da napravi faldicu na stražnjem dijelu suknje, taman ispod stražnjice.

7. Izbjegavajte sjajne komade odjeće

Sjajne hlače ili suknja privlače pažnju i tako ćete još više istaknuti eventualne nedostatke na tijelu, pa i guzu. Stoga je preporučljivo izbjegavati materijale poput satena, svile i tafta.

8. Nosite cipele na petu

Ako volite cipele na petu, nosite ih što češće jer tako noge izgledaju dulje, a guza zategnuta i podignuta.

9. A tajice?

One su udobne i mogu se kombinirati na najrazličitije načine, ali imaju jednu veliku manu. Tajice su izrađene od tankog materijala i ispod njih se mogu ocrtavati rupice od celulita ili neke druge nesavršenosti. Stoga noge i guzu u tajicama dobro pogledajte na danjem svijetlu prije nego napustite kuću.