POGLED ZA PET

Kako uspješno prikriti podočnjake i sitne bore?

01.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Riješite svih pet problema: natečene podočnjake, vrećice i mrežu borica oko očiju, tamne kolobare i opuštene kapke

Prvi znakovi umora i starenja javljaju se upravo na osjetljivom području oko očiju

Pjesnički rečeno, oči su prozori duše. Nažalost, prvi znakovi umora i starenja javljaju se upravo na osjetljivom području oko očiju, pjesnički rečeno, na 'okvirima' prozora duše.

Stručnjaci monegaškog kozmetičkog brenda Biotherm detektirali su čak pet uzročnika umora i preuranjenih znakova starenja oko očiju.

Zaključili su da tamne kolobare uzrokuje prirodna pigmentacija kože, ali i proširene kapilare. Vrećice ispod očiju i natečeni kapci rezultat su nakupljanja tekućine u potkožnom tkivu zbog slabe mikrocirkulacije.

Sitne bore u kutovima očiju nastaju zbog smanjene gustoće kože, dok su opušteni kapci uzrokovani gubitkom elastičnih vlakana i stanjivanjem površinskog sloja kože.

U tu svrhu kreirali su prvu sveobuhvatnu njegu Biotherm Skin Ergetic Eyes na bazi ekstrakta morske alge koji djeluje na svih pet znakova umora oko očiju.

S druge strane Atlantika, američki znanstvenici iz laboratorija Clinique predstavili su Even Better Eyes, toniranu kremu s metalnim aplikatorom za trenutačno posvjetljivanje tamnih kolobara i zaglađivanje sitnih linija oko očiju. Preporuka je da se krema nježno nanosi oko očiju, čak i na kapke, ujutro i navečer, a ako je potrebno, i tijekom dana.

Na sličnom principu funkcionira i Garnier Nutritionist, rashlađujući roll-on koji uz pomoć rotirajuće metalne kuglice i formule na bazi kofeina smanjuje natečene podočnjake, dok mineralni pigmenti prekrivaju tamne kolobare.

U liniji za prirodnu hidrataciju i blistavu put na bazi eteričnog ulja i vodice anđelike francuskog brenda prirodne kozmetike L'Occitane, potražite moćni roll-on gel za njegu i uljepšavanje dehidrirane kože oko očiju.