KORAK PO KORAK

Kako se ujutro brzo spremiti i izbjeći stres?

15.04.2013 u 09:09

Bionic
Reading

Jutro mnogih žena ispunjeno je stresom. Što odjenuti? Što ću s kosom koju nisam stigla oprati? Gdje mi je sjajilo za usne? Uz malo dobro volje, discipline i pametne organiziranosti, jutro vam ipak može početi mirno

Zaista je istina da se po jutru dan poznaje. Ako vam jutro započne stresno, vrlo je vjerojatno da ćete cijeli dan biti nervozni, razdražljivi i napeti. Mnoge žene, nažalost, gotovo svaki dan započinju pod stresom. Što odjenuti? Što ću s kosom koju nisam stigla oprati? Gdje mi je sjajilo za usne? Pogađate, problem je u neorganiziranosti i manjku vremena. Dobra je vijest da se tom problemu može doskočiti. Uz malo dobro volje, discipline i pametne organiziranosti, jutro vam može početi mirno.

Operite lice večer prije i nemojte zaboraviti nanijeti hidratantnu kremu
Jutro zapravo započinje večer prije. Dakle, prije spavanja obavezno skinite šminku, napravite piling kako biste otklonili mrtve stanice i sve ostale nečistoće. Potom dobro umijte lice, osušite ga i onda izdašno nanesite hidratantnu kremu ili kremu protiv bora, ovisno koju koristite.

Pranje kose i feniranje obavlja se večer prije
Mnoge žene kosu peru ujutro prije posla, pa im dan počinje prilično stresno jer taj ritual zahtijeva vrijeme, a vremena nikad dosta. Kosu je najbolje oprati i isfenirati noć prije. Ako se tijekom spavanja frizura i pokvari, popravit ćete je ujutro. Za to ipak treba manje vremena nego za pranje i feniranje.

Suho pranje kose
Ako ste bile preumorne za pranje kose prije spavanja, a ujutro nemate vremena za to, može vam poslužiti šampon ili sprej za suho pranje kose. Nanesite ga na kosu i ona će djelovati čisto. Zapamtite da je to samo kratkoročno rješenje te da kosu trebate što prije oprati, ali sprej za suho pranje može poslužiti kao prva pomoć.

Kvalitetna dnevna krema
Prije nanošenja šminke ujutro, svakako nanesite dnevnu kremu koja će štititi vašu kožu od štetnih utjecaja. Dobro je da ta krema sadržava i zaštitni faktor kako biste se zaštitili i od štetnog sunčanog zračenja. Kremu držite u kupaonicu na vidnom mjestu kako ne biste gubili vrijeme tražeći je ujutro.

Pametno šminkanje

Za jutarnju/dnevnu šminku nije potrebno puno posla jer se podrazumijeva da ne nanosite mnogo proizvoda. Ipak je riječ o dnevnom izdanju. Proizvode držite nadohvat ruke da ne gubite vrijeme tražeći ih. Nanesite minimalno šminke, možda malo tonirane kreme, malo rumenila, maskaru i sjajilo za usne. Više od toga vam ne treba.

Dobra organizacija odjeće
Vrlo je pametno odjeću za određeni dan organizirati noć prije. Mnoge žene ujutro gube dragocjeno vrijeme tražeći odjeću koju će taj dan odjenuti. To si možete dopustiti samo ako imate jako dobro organiziran ormar, pa kad stanete pred njega, sve jako dobro vidite i odmah znate što ćete uzeti. U svakom drugom slučaju, odjeću pripremite noć prije. Uštedjet ćete mnogo vremena i živaca.