PRVA POMOĆ

Kako se učinkovito riješiti uraslih dlačica

11.08.2014 u 09:34

Bionic
Reading

Redovit piling kože na dijelovima tijela s kojih uklanjate dlačice važan je ne samo za sprečavanje njihova urastanja, već može i ubrzati proces zacjeljivanja nakon urastanja te smanjiti pojavu crvenila i upala

Područje oko uraslih dlaka lako pocrveni, a nerijetko se i upali zbog bakterijskih infekcija koje se događaju ispod gornjeg sloja kože. Da biste to spriječili, poželjno je nanijeti ulje ili losion s antibakterijskim djelovanjem poput ulja čajevca ili lavande nakon depilacije ili brijanja. Nikako nemojte koristiti proizvode koji u sebi imaju alkohola jer će isušiti kožu, iziritirati je i dovesti do upala, čime ćete samo pogoršati stanje.

Urasle dlačice rastu natrag u kožu umjesto prema van. To se najčešće događa na mjestima na kojima često uklanjamo dlačice, uglavnom na području brade i obraza kod muškaraca te kod žena na području bikini zone, nogama i ispod pazuha. Važno je zapamtiti da nikad ne smijete brijati dlake u smjeru suprotnom od rasta dlaka jer tako samo povećavate rizik od urastanja.

Uz pomoć nekih prirodnih sastojaka možemo ubrzati proces zacjeljivanja nakon urastanja dlačica i smanjiti pojavu crvenila i upala, a od pomoći će biti i sol koju na dlanu izmiješate s gelom za tuširanje i nanesete na kožu.



Piling sa šećerom

Šećer je sjajan prirodni piling koji itekako može pomoći u rješavanju problema uraslih dlačica. Nježno uklanja odumrle stanice što pomaže dlačicama da se probiju kožu i izađu van. Osim toga, nakon pilinga sa šećerom vaša koža će biti nježna i glatka.

Izmiješajte pola šalice ekstra djevičanskog maslininog ulja i jednu šalicu šećera te u smjesu dodajte 10 kapljica ulja čajevca i isto toliko kapljica eteričnog ulja lavande. Piling kružnim pokretnim lagano nanesite na područja gdje imate najviše problema s uraslim dlačicama i na kraju isperite mlakom vodom. Ukoliko je potrebno, taj postupak možete ponavljati dva puta tjedno.



Piling sa soli

Sol je ne samo dobar piling, već potiče cirkulaciju i smanjuje natečenost. Izmiješajte jednu i pol šalicu kuhinjske soli i jednu šalicu mlake vode. U otopinu umočite pamučnu vatu i nježno prelazite preko područja s uraslim dlačicama. Nakon nekoliko minuta isperite kožu mlakom vodom. Postupak možete ponavljati dva puta dnevno dok ne dobijete željeni rezultat, no nemojte to činiti ukoliko je područje crveno i iziritirano.

Ulje čajevca

Ulje čajevca ima antibakterijska, antiseptička i antiupalna svojstva koja pomažu u zacjeljivanju kože i sprečavaju infekciju. Dodajte pet kapljica ulja čajevca u dvije žlice destilirane vode i nanesite na kožu te ostavite desetak minuta i isperite.