DJELOTVORNA STRATEGIJA

Kako se postaviti prema neugodnim kolegicama?

13.11.2014 u 15:21

Bionic
Reading

Osmijeh, komplimenti i dodiri - to je recept za pridobivanje neugodnih kolegica na poslu na svoju stranu

Imate kolegicu na poslu koja vam je izravna konkurencija, a k tome vam još nije naklonjena? Umjesto da je podbadate i

ogovarate po hodnicima, primijenite pametniju strategiju – laskajte joj.

Da, takva tehnika opasno koketira s manipulacijom, ali možete napraviti dogovor sa samom sobom da joj dijelite komplimente samo za ono što vam se doista sviđa. Primjerice, ako vam se sviđa njezina haljina, slobodno recite da joj je haljina divna. Pritom ne zaboravite nabaciti osmijeh na lice, a čuda čini i lagan dodir po ruci. Zapravo je riječ o tehnici vrlo sličnoj zavođenju muškaraca.

Najkraće rečeno bilo bi dobro da flertujete sa ženama koje nije pametno imati na suprotnoj strani. 'Korištenje tehnika flerta s drugim ženama može biti iznimno koristan društveni alat. To je zapravo benigan način pridobivanja nekoga na svoju stranu. Usto, ako toj osobi dijelite komplimente, automatski činite i da se ona bolje osjeća u svojoj koži', pojašnjava dr. Sandi Mann, psihologinja na sveučilištu Central Lancashire.

Dakle, na neki način možete koristiti lijepe riječi za razoružavanje 'protivnice'. Takvim ponašanjem, kako naglašava dr. Mann, pokazujete suparnici da joj zapravo niste prijetnja i da se može normalno ponašati s vama. Usto, takav način komunikacije pridonosi opuštenoj atmosferi – i za vas, ali i za nju. Stoga ako želite raditi u koliko toliko normalnoj okolini, neka vaše glavno oružje budu osmijeh, lijepe riječi i prijateljski dodir.