URBANI ZAHTJEVI

Kako se obući za chic izlazak u grad

23.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Tajna dobrog stila na ulicama modnih gradova ovog ljeta leži u ponešto ozbiljnijim, elegantnim komadima odjeće. Stoga kratke haljinice s resicama i šarenilo ostavite samo za festivale i morske destinacije

Ako odlučite posjetiti neku od svjetskih modnih metropola, London, Pariz, New York ili Milano, (u redu, tko kaže da i Zagreb nije modni grad) dobar ukus pokazat ćete u jednobojnim kombinacija poput bijele i bež uz razbijanje monotonije u obliku crvenog ili narančastog odjevnog komada ili samo detalja.

Idealan je izbor odijelo s hlačama, kakav je primjerice lansirala Stella McCartney, a u ljetnoj kolekciji ga ima i Celine. Odijelo ženi daruje onu poliranu, upravo traženu eleganciju koja govori o odlučnoj, samosvjesnoj ženi.

Široke, duge ravne hlače od luksuznih materijala čine bazičan komad odjeće u mnogim dizajnerskim kolekcijama za ljeto u gradskim sredinama, a nose se uz bijelu majicu ili mekanu sivu vesticu. Fendi ih je osmislio u nježno plavoj svili, Michael Kors sa zlatnim odsjajem.

Prevladavaju čiste siluete, što je najljepše pokazala Max Mara, u jednobojnim kombinacijama, ljetno žutim ili bijelim, uz upečatljiv modni dodatak – tanki remen. Bijelo su prigrlili i Antonio Berardi, Celine, Chloe Stella McCartney, koji mahom nude moderne varijante klasičnog odijela.

Monokromatske su i haljine, sve od karamel kože, teškog bijelog pamuka, do trapera.

Ako bojama nikako ne možete odoljeti, trendi crvena i narančasta neka nadopunjuju jednobojni look, ali linije moraju biti čiste. Kako dobro to izgleda, pokazali su Victoria Beckham, Cacharel Calvin Klein

Šminka bi trebala biti nenametljiva, nosi se isključivo prirodni izgled, odnosno sve što nanesete na lice mora izgledati kao da i ne postoji.

Nakit
mora biti vrlo neupadljiv, uočljiv tek na drugi pogled!