LJUDSKI JE GRIJEŠITI

Kako se nositi s malim neugodnostima u seksu?

22.03.2010 u 07:23

Bionic
Reading

Ljudski je griješiti, a pogreške u seksu događaju se svakome pa i najboljima. Kako iz svega izvući najbolje i poboljšati seksi aktivnosti u krevetu? Kako muškarcu pojasniti da nespretnost u seksu nije smak svijeta?

Kako pokazuju brojna istraživanja, žene se lakše nose s malim nespretnostima u krevetu nego muškarci. Oni to doživljavaju kao poraz koji često rezultira još većim napetostima u krevetu. Da od muhe ne bi pravili slona, žene bi trebale objasniti svojim partnerima da seksualne nezgode nisu smak svijeta. Učinite to s puno takta i nježnosti.

Nezgodama u seksu najbolje se nasmijati

Uživali ste zajednički u obilnoj večeri uz vino, a nakon toga strastveno ste započeli druženje u krevetu. Tijekom dodirivanja tijelo se nađe u svakakvim položajima pa stoga nije čudno da se pod utjecajem toga, ali i unesene hrane dogodi i ispuštanje vjetra. Situacija nije ugodna, ali i to je ljudski. Najbolje je da se zajedno nasmijete, porazgovarate o tomu ako želite, prozračite prostoriju i nastavite gdje ste stali. Isto vrijedi i za ostale neugodnosti poput podrigivanja i lošeg zadaha. Važno je da oboje shvatite kako su to normalne tjelesne funkcije.

Završetak prije početka

Sve je dobro krenulo, ali je završilo znatno prije nego ste to očekivali. Muškarci katkada znaju biti vrlo uzbuđeni i ne mogu odgoditi ejakulaciju pa seks traje vrlo kratko. Svjesni da su partnericu ostavili nezadovoljenu, muškarci mogu pasti u depresiju. Naravno, to nije rješenje. To se zna događati na početku veze, ali i pod utjecajem alkohola. Nije smak svijeta pa mu nježno objasnite da se to može dogoditi svakome te da ne sumnjate da će idući put njegove seksualne sposobnosti doći bolje do izražaja.

Ozljede 'na radu'
Nije rijetkost da muškarci tijekom seksualne zanesenosti pomalo zaborave na strateški manje važne dijelove ženina tijela. Događa se tako čupanje kose, prignječenje noge ili ruke, sudaranje zubima, udarci laktom i slično. Kad se to dogodi, najbolje je šutjeti. Ako vas ipak jako boli nježno mu dajte do znanja da malo pripazi. Nije dobro od takvih slučajeva praviti dramu koja će rezultirati samo većim problemima.

Granice

Pretpostavlja se da su dvoje ljudi koji su u krevetu već izgradili međusobno povjerenje. U tom slučaju granice jednog od partnera ne bi trebale biti problem. Drugim riječima, ako ste mu dali do znanja na što u seksu nikako ne biste pristali, on bi to trebao poštovati. Međutim, ako to slučajno katkad zaboravi, zaustavite da i podsjetite ga na svoje želje. Naravno, nemojte to činiti ljutito i napadački. Najbolja je taktika da to učinite kao prava žena – nježno i s puno ljubavi. Tako će odnos između vas u krevetu i dalje cvjetati.

Verbalni seks

Muškarci katkada u seksu vole puno pričati. Žena će to donekle i podnijeti, ali kada on započne s prostotama, njoj će to teško pasti. Ipak, stručnjaci kažu da na takve stvari ne biste trebale obraćati pažnju. Ako ste tip koji u krevetu ne voli verbalno izražavanje, vi jednostavno šutite. Nakon nekog vremena njemu će postati jasno da za vas u seksu vrijedi ona stara – manje pričaj, više radi. Ako pak on inzistira i postavlja vam tijekom seksa pitanja, odgovorite mu, ali mu nakon seksa nježno objasnite da to nisu aktivnosti koje vas uzbuđuju.