ZABORAVITE CENTIMETAR

Kako odabrati pravi grudnjak u pet koraka

07.03.2012 u 10:45

Bionic
Reading

Klasičan pristup odabiru dobrog grudnjaka navodno je prošlost, jer sada postoji nova metoda s pet koraka pomoću koje ćete lakše doći do odgovarajućeg modela

Stara metoda mjerenja obujma grudi centimetrom navodno više nije pravilna jer se od vremena kada je osmišljena, 1930-ih godina, žensko tijelo puno izmijenilo.

Na sveučilištu Portsmouth tako su zaključili da žena pri kupnji treba isprobati više veličina istog modela grudnjaka jer, kao i kod odjeće, grudnjaci istih veličina nisu jednaki kod svih proizvođača.

Prilikom isprobavanja treba obratiti pažnju na pet detalja: duljina naramenica te oblik žice i podstave, kako grudnjak pristaje na leđima, koliko dobro prianjaju košarice i da li spoj između košarica čvrsto dodiruje tijelo.

Prema tradicionalnim mjerama, koje se rade na dva načina, broj grudnjaka 34D značio bi da je veličina leđa 34, a poprsja 38. No u istraživanju su zaključili da ženama već dulje vrijeme takve kombinacije ne odgovaraju, piše Daily Mail

U studiji u kojoj je sudjelovalo 45 žena, koje su mjerile grudi na tradicionalan i novi način, pokazalo se da njih 76 posto ima krive mjere leđa i 84 posto krive mjere poprsja kad je starinski način u pitanju. Tim načinom žene u prosjeku odaberu za jedan broj manje košarice, dok je na leđima grudnjak za broj veći.

Neki su proizvođači već počeli primjenjivati novu metodu. Glasnogovornik poznate tvrtke Marks & Spencer kaže da njihovi stručnjaci već rade na tome da grudnjaci budu u raznim oblicima i veličinama. Osim toga, klijentice mogu prvo izmjeriti grudi, a zatim isprobati različite grudnjake dok ne nađu onaj pravi.