IDEALAN KROJ

Kako odabrati hlače za svaku figuru

21.05.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Nije jednostavno pronaći prave hlače koje odgovaraju vašem tijelu. Osim uzbudljive navigacije kroz sezonske trendove, morate se nositi s krojevima koji ne ljube vaše noge, struk, bokove i stražnjicu. Evo malog vodiča koji će vam pomoći u potrazi za savršenim parom hlača

Ako imate duge noge
Potražite: klasične krojeve hlača ili krojeve poput muških. Nizak, spušten struk, šire nogavice, džepovi, zakovice i bogati detalji dodat će punoću i volumen vašim nogama i razbiti duljinu hlača.

Izbjegavajte: hlače u obliku cigareta ili kroj cilindra, jer takvi krojevi nemaju detalja koji prikrivaju nedostatke pa ćete izgledati premršavi. Vaše hlače bi trebale padati malo iznad dna pete. Prije krojačkih zahvata isprobajte ih na potpeticama kakve obično nosite. Ne zaboravite da se hlače izrađene od prirodnih vlakana u pranju mogu malo skupiti po dužini.

Ako imate kratke noge
Potražite: traperice s malo detalja i jednostavnog kroja. Ravni krojevi (straight leg) i blagi boot-cut  odavat će dojam duljih i tanjih nogu. Odaberite traperice koje u struku sjedaju ispod pupka jer će vam to vizualno produljiti noge.

Izbjegavajte: capri krojeve i puno detalja. Poderotine, zakrpe, detalji poput naglašenih prednjih džepova i nabori razbit će liniju nogu, što će ih činiti kraćima. Izbjegavajte široke krojeve i zakovice.

Ako imate debeo struk
Potražite: hlače čiji je struk neznatno ispod pupka. Struk koji je previsoko istaknut će vašu debljinu, a prenizak će struk naglasiti centimetre viška. Struk koji je prenizak neugodno će iskočiti preko remena. Pokušajte pronaći hlače s dodatkom likre.

Izbjegavajte: široke nogavice sa zakovicama, jer će dodatni volumen na dnu hlača istaknuti široki struk. Izbjegavajte hlače s džepovima, naborima i detaljima.

Ako imate jake bokove
Potražite: hlače koje padaju ravno od kuka do koljena - tako ćete kamuflirati figuru kruške. Pokušajte s hlačama koje imaju veće stražnje džepove jer će vam stražnjica izgledati manja.

Izbjegavajte: low-rise krojeve. Hlače koje sjede na bokovima skrenut će pozornost na to područje pa će vam kukovi izgledati veći. Klonite se jakih uzoraka.

Ako imate sitnu figuru
Potražite: idealni krojevi za vas su low-rise i boot-cut. Low-rise držat će vam noge u proporcijama u odnosu na tijelo, a boot-cut će vam dodati obline. Iskoristite svoj sitni stas i igrajte se uzorcima i teksturama.

Izbjegavajte: uske krojeve, a pogotovo krojeve u obliku cigareta, jer ćete izgledati premršavo. Izbjegavate ukrase koji će opteretiti sitnu figuru.