SIMPATIČNA SLOVENKA

Kako je Melania izgurala Ivanku: Jedina članica obitelji Trump koju svi vole

12.07.2017 u 11:53

Bionic
Reading

Nakon što se preselila u Bijelu kuću savjetodavni tim predsjednika Trumpa shvatio je da je prava zvijezda predsjedničke obitelji Melania Trump, koja izvrsno kotira u anketama, te je došlo vrijeme da ju se bolje iskoristi u političke svrhe. Iako je donedavno Melania imala isključivo sporednu ulogu lijepe supruge, prva dama je dobila na važnosti i u potpunosti zasjenila Ivanku

Prva kći Amerike i tatina miljenica, kako ju mnogi nazivaju, prati predsjednika Donalda Trumpa gdje god se pojavi. Ivanka Trump očeva je desna ruka u Bijeloj kući, a nedavno je podigla prašinu kada se na samitu G20 pojavila umjesto predsjednika Amerike.

Ivanka je zasjela za stol s vodećim čelnicima država Xi Jipingom, Recepom Tayipom Erdoganom, Angelom Merkel i Theresom May, no ona nije ta koju su očekivali vidjeti. Očigledno predsjednik Trump ima puno povjerenje u svoju najstariju kćerku iz braka s Ivanom Trump.

Za razliku od poduzetne Ivanke, koja svoga oca prati na putovanjima kao dio američkog izaslanstva i ključni dio tima Bijele kuće, prva dama Amerike ima posve drugačiju ulogu. Od noći pobjede Melania Trump ima samo jedan zadatak – uvijek se pojavljivati uz rame supruga i predsjednika te pritom besprijekorno izgledati.

  • +12
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nije teško primijetiti da se slovenska ljepotica svega nekoliko puta obratila javnosti, od čega nam je u pamćenju ostao njezin govor tijekom kampanje u Pennsylvaniji, zatim onaj održan na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Clevelandu te posljednji, govor u kojem je najavila predsjednika Trumpa tijekom njihova posjeta Poljskoj.

Melania Trump održala govor u Poljskoj Autor: YouTube/Klay Network

Bio je to neobičan i pomalo neočekivan trenutak - prva dama držala je govor prije predsjednika, kao da su željeli istaknuti Melaniju kao zvijezdu dana. No ako usporedimo vrijeme koje je ona provela u Trumpovu tornju u New Yorku, odvojena od predsjednika, te vrijeme nakon selidbe u Bijelu kuću, da se primijetiti kako je prva dama znatno dobila na važnosti.

  • +9
Ivanka Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Možda su za to zaslužne ankete koje pokazuju da američki građani u puno većoj mjeri simpatiziraju Melaniju, za razliku od predsjednika. Izgleda da je PR tim Donalda Trumpa odlučio usmjeriti svjetla reflektora u atraktivnu Melaniju jer visoko kotira u anketama koje ispituju popularnost predsjedničkog para.

Naime, prema istraživanju koje je provela televizija Fox News, jasno se vidi kontinuiran rast popularnosti prve dame. Melaniju je u razdoblju od 31. srpnja do 16. kolovoza prošle godine favoriziralo 35 posto američkih građana, u prosincu joj je popularnost skočila za dva posto, a od 25. do 27. lipnja ove godine stekla ju je kod čak 51 posto građana, dok su ankete s druge strane pokazale da jednak broj građana ne favorizira predsjednika Trumpa (51 posto).

  • +10
Melania Trump u haljini Rolanda Moureta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U tom neočekivanom obratu prva kćerka Amerike izgubila je prednost u utrci za omiljenu Trumpovu damu. Iako svog oca, baš kao i Melania, redovito prati na svim dužnostima, nije teško zaključiti kako ju je slovenska ljepotica bacila u drugi plan.

Melania je Ivanku zasjenila do te mjere da mnogi nisu ni shvatili da je ona također doputovala u službeni posjet Poljskoj. Sve su oči bile uprte u zgodnu Melaniju, a mediji su se raspisali o njezinu odvažnom modnom odabiru kojim je ponovno oduševila modne kritičare.

Hoće li Ivanka zadržati funkciju očeve desne ruke ili će njezinu ulogu uskoro u potpunosti preuzeti njezina maćeha, preostaje nam samo čekati, no jedno je sigurno – Melania se umjesto lijepom i nebitnom sada opisuje kao lijepa i utjecajna prva dama.

  • +6
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia