MODNA IKONA

Kako je Meghan Markle slučajno pokrenula novi trend

11.09.2018 u 13:07

Bionic
Reading

Meghan Markle trenutno je žena na čijoj svoje kreacije priželjkuju vidjeti svi vodeći svjetski dizajneri. Njezina popularnost prestigla je čak i popularnost nekih najutjecajnijih modnih ikona današnjice poput Olivije Palermo ili Chiare Ferragni. Nakon što je svojim odijevanjem pokrenula trend lađa otvora na odjeći, odijela ili pak prirodni make up, Meghan je sasvim nesvjesno popularizirala još jedan trend - vjenčano prstenje od velškog zlata

Meghanomanija je stvarna i vrlo prisutna. Novopečena vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, baš kao i njezina šogorica Kate Middleton, ima veliki utjecaj na javnost, pogotovo na modu. Sve što Meghan odjene na sebe rasproda se u rekordnom roku, a dizajneri čije kreacije nosi zadovoljno trljaju ruke.

Njezin utjecaj je toliki da čak i najanonimniji lokalni brend može u sekundi pretvoriti u jedan od najpoželjnijih globalnih brendova, a sve što stavi na sebe postane trend broj jedan. Najnoviji trend za koji je zaslužna Meghan tiče se nakita.

Nakon senzacije koju je izazvao Meghanin zaručnički prsten, sastavljen od centralnog dijamanta iz kolekcije Lady Di i dva bočna dijamanta iz Botswane, kojeg je osobno dizajnirao princ Harry, javnost je poludjela za Meghaninim vjenčanim prstenom.

  • +11
Meghan Markle u vjenčanici Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Meghan i Harry povjerili su svoje vjenčano prstenje zlatarni Cleave and Company. Princ Harry odabrao je platinasti prsten s teksturiranim završetkom, a Meghan se odlučila za dorađeni prsten od veškog zlata koji je dobila na poklon od kraljice Elizabethe II., kao tradicionalan poklon kojim se dariva kraljevska mladenka.

Vjerojatno najslikaniji prsten u povijesti odjednom je postao trend koji priželjkuju sve buduće mladenke. Sada svi žele imati vjenčano prstenje od velškog zlata.

'Dobivamo veliku reklamu kad god se odvija kraljevsko vjenčanje. Isto je bilo i kada su se vjenčali William i Kate. To definitivno donosi više posla. Kad god javnost postane svjesna kraljevske povezanosti s rijetkim velškim zlatom, odjednom naraste potražnja za istim', rekao je u intervjuu za People glasnogovornik Clogaua, obiteljske zlatarne iz Sjevernog Walesa koja se bavi proizvodnjom nakita od velškog zlata.

  • +16
Vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia