TRIKOVI SLAVNIH MODELA

Kako izgledati zavodljivije na fotografijama

12.09.2009 u 09:55

Bionic
Reading

Na morate imati gene Claudije Schiffer da biste na svim fotografijama izgledali savršeno. Donosimo vam trikove kojima se služe slavni modeli, ali i cijeli celebrity svijet

Ako naučite desetak savjeta koje pomažu slavnima da pred fotoobjektivima izgledaju ljepše, nema prepreka da i sami ne ovjekovječite najbolje od sebe.

Angelina Jolie to radi gotovo školski: zabačena ramena, razmaknute ruke, nagnuta brada, smiješak zatvorenih usta
1.Pronađite savršenu pozu

Vježbom ćete postići idealnu pozu. Pogledajte svoje fotografije i uočit ćete što je prihvatljivo, a što jednostavno nije. Ako vam se, primjerice, nikada nije sviđalo kako vam na fotkama izgledaju ruke, naučite ih držati odmaknute od tijela jer vas to čini mršavijima.

2.Ne sjajnoj odjeći

Budite oprezni s odjećom od sjajnih materijala na fotografijama. Takvi materijali reflektiraju svjetlo kamere i tako naglašavaju svaku vašu nepravilnost.

3.Stojte uspravnije

Da bi vaša silueta došla do punog izražaja, zamišljajte da vrhovima ramena dodirujete svakoga iza vas. To će vas prisiliti da stojite uspravno, čime ćete izgledati viši. Pogledajte samo Angelinu Jolie na crvenim tepisima, tog se trika drži više nego dosljedno.

4.Naglasite oči

Da biste na fotografiji izgledali poželjno, seksi oči su ključne. U najmanju ruku, olovka za oči i maskara te naglašen prirodni izgled usana, vole objektiv fotoaparata.

5.Mislite na nešto lijepo

Mislite na svog kućnog ljubimca, nove cipele, omiljenu TV emisiju, na sve što vas čini sretnima. Smijte se, budite pozitivni. To se vidi.

6.Gledajte iz pravog kuta

Dobri fotomodeli drže se prokušanih fora, učeći u ogledalu iz kojeg kuta njihovo lice i tijelo izgledaju najbolje. Zvuči glupo, ali je efikasno. Pokušajte, i vidjet ćete da na fotkama izgledate sve bolje i bolje.

Igra svjetla i sjene, zavodljiv pogled, razmaknute usne - tako to radi najbolje plaćeni svjetski model Gisele Bundchen
7. Nemojte se cerekati i pokazati baš sve

Smiješiti se ne znači uvijek pokazati sve zube. Možete pokazati osmijeh i zatvorenih usta, ili još bolje, smijte se očima, kao što to rade profesionalne manekenke. Da pojasnimo: nasmijte se, a kad osjetite 'svjetlo' u očima, zatvorite usne dok još uvijek zadržavate sjaj u očima.

8.Ljepotu istaknite igrom svjetla

Nanesite podlogu samo na mjesta gdje treba – sredinu čela, sa strane i na vrh nosa, s obje strane obraza i na središte brade. Zaobiđite gornje jagodice, dio oko obrva i most nosa kako biste postigli prirodan izgled.

9.Izbjegavajte izgled 'tako sam prekrasna/an'

Neka govor vašeg tijela ostane topao i otvoren. Nemojte prekrižiti ruke, dojam može biti neželjen. Gledajte ravno u leću fotoaparata. Nagnite branu lagano nadolje kako bi vaše oči izgledale veće i zavodljivije.

10. Nabacite zanimljivu frizuru

Bolje od ispeglane kose djelovat će frizura koja odaje neuredan izgled. Kako što to voli isticati Guido Palau, kreativni direktor u Redkenu, što je kosa manje savršeno počešljana, to će bolje izgledati. Čak je i kokotica dopuštena, no frizurom ne ići previsoko!