SPREMNI ZA SUNCE

Kako ispravno koristiti sprej za samotamnjenje

16.05.2017 u 21:08

Bionic
Reading

Uskoro stižu sunčani dani i vikendi na moru, pa se možda mnogi od vas žele pripremiti za to samotamnjenjem. No pitanje je – radite li to na pravi način

Kupili ste novi kupaći kostim, imate odlične sunčane naočale i zaštitu od sunca. Čini se da ste spremni za tulum na plaži ili bazenu. No možda ste zastali kod ogledala i primijetili svoj vampirski odraz, pa zaključili da u hrabrom novom svijetu u kojem živimo možete pocrnjeti bez izlaganja suncu.

Prvi korak je skidanje mrtvih stanica s kože. Bilo da to obavite mikrodermoabrazijom, bilo najobičnijim pilingom, važno je da se riješite stare kože kako bi vam sprej za samotamnjenje posvuda podjednako djelovao.

Naravno, ne želite da vam se sprej za samotamnjenje na nekim mjestima nakuplja, pa zaštitite granicu noktiju i kože, nožne prste, laktove i koljena. Ako na ta mjesta stavite vazelin ili losion, to će stvoriti zaštitni sloj koji će onemogućiti koncentriranje spreja.

Nakon primjene spreja za samotamnjenje preporučujemo tamnu odjeću širokog kroja.

Osam sati nakon stavljanja spreja nemojte ništa stavljati na kožu, niti se kupati. Jednom kad to vrijeme istekne istuširajte se kako biste isprali višak sredstva za samotamnjenje, a zatim možete nastaviti sa svojim uobičajenim kozmetičkim rutinama.

YouTube Autor: YouTube