ZDRAVA PREPLANULOST

Kratki vodič kroz samotamnjenje

27.05.2010 u 16:56

Bionic
Reading

Više nema razloga da izbjegavate sredstava za zdravo tamnjenje. Nisu komplicirana za nanošenje, sjajno se razmazuju i ostavljaju seksi preplanulu put

Nekada su sredstva za samotamnjenje bila na lošem glasu. Teško su se razmazivala, pretvarala su se u nimalo lijepe mrlje i ostavljala dojam pomalo prljave, a ne seksi kože. Ta su vremena davna prošlost. Suvremeni preparati svjetlosnim su godinama ispred svojih preteča. Ako slijedite jednostavne upute za primjenu, kao što je priprema kože za nanošenje odabranog sredstva ili koncentrata za samotamnjenje, zajamčeno ćete uživati u svom odrazu u ogledalu. A svi se slažu da nema ništa privlačnije od zlaćano tonirane kože.

Prije nanošenja koncentriranog sredstva za samotamnjenje izvršite temeljit piling tijela, s posebnim naglaskom na kritičnim točkama, kao što su laktovi, koljena i pete, jer zadebljanja na koži upiju više kreme i jače potamne.
Nakon pilinga nanesite svoju uobičajenu hidratantnu kremu kako biste izbjegli perutanje kože i 'loš prijem' samotamnećeg preparata. Pričekajte desetak minuta da se hidratantna krema potpuno upije kako biste izbjegli neujednačenu boju puti.

Prije nanošenja koncentrata možete navući jednokratne ili rukavice od lateksa da vam dlanovi ne bi požutjeli. Druga je opcija da svakih nekoliko minuta perete ruke. U slučaju da na dlanovima ostane nešto tamnih mrlja, lako ćete ih odstraniti deterdžentom ili acetonom.

Odmaknite kosu od lica, a ako ste svjetloputi, obrve premažite hidratantnom kremom kako ne bi ponarančastile. Lice tonirajte od sredine prema rubovima. Sredstvo za samotamnjenje dobro razmažite, pazeći na prijelaze uz korijen kose i korijen nosa. Želite li se osigurati da ne pretjerate s tamnom puti, koncentrat za samotamnjenje pomiješajte s hidratantnom kremom.

'Operaciji' tamnjenja tijela pristupite od stopala i polako, ali sigurno napredujete prema dekolteu i vratu. Ne dajte se zbuniti ako neki dijelovi tijela prije upiju sredstvo nego drugi, to je uobičajena pojava. Pričekajte dva-tri sata da se sredstvo potpuno upije prije nego što započnete drugi krug nanošenja. Iako se samotamneća sredstva brzo upijaju, za svaki slučaj pričekajte 15-ak minuta pa se posvetite odijevanju.

Vijek trajanja svoje seksi preplanule puti produžit ćete redovitom hidratacijom kože, vrlo, vrlo blagim pilingom i pouzdanim sredstvom za zaštitu od sunca.