IZBJEGNITE GREŠKE

Kako ispeći savršen cheesecake?

08.05.2014 u 07:20

Bionic
Reading

Upravo je cheesecake mnogima jedan od omiljenih kolača. Iako je na prvi pogled vrlo jednostavan za pripremu, i prilikom pečenja ove fine slastice od sira postoji nekoliko trikova

Je li vam se ikada dogodilo da prilikom pečenja cheesecakea kolač pikne po sredini, gornji sloj zagori ili se pak mučite s prebacivanjem kolača na tanjur za serviranje? S ovih nekoliko jednostavnih savjeta ti problemi vas više nikad neće mučiti, a vaš cheesecake će biti, jednom riječju – savršen.

Pripremite kalup za pečenje
Prije nego li u kalup stavite podlogu i smjesu za cheesecake, pravilno ga pripremite jer upravo to može presuditi uspjehu kolača. Odvojite kalup od dna te ga dno okrenite naopačke, tako ćete spriječiti lijepljenje biskvita u utorima. Nakon toga dno prekrijete papirom za pečenje i nakon toga namjestite kalup. To će pak znatno olakšati prijenos kolača na tanjur za serviranje.

Pecite na posudi za pečenje
U pećnicu na rešetku stavite posudu za pečenje, a na nju cheesecake u kalupu. Tako ćete spriječiti curenje sira i prljanje pećnice. Naime, kada se zagrije, maslac u keksima koji čine podlogu cheecakea se počinje topiti te može procuriti po pećenici, a posuda za pečenje će spriječiti curenje maslaca po pećnici.

Kolač prvo ohladite, a zatim rashladite
Prije nego li pečeni cheesecake stavite u hladnjak, ohladite ga na laganom hlađenju u pećnici s odškrinutim vratima i to na najmanje jedan sat. Ovaj trik će omogućiti cheesecakeu da se polako ohladi te će spriječiti nagle promjene u temperaturi, što pak može uzrokovati pucanje kolača.

Savjet plus: Za sjajan cheesecake preljev pomiješajte vrhnje s nekoliko kapi limuna i malo limunove korice. Kremu namažite preko kolača te cheescake posipajte malinama ili nekim drugim omiljenim šumskim voćem.