HRSKAVO I SLASNO

Kako ispeći aromatično i ukusno povrće

09.02.2015 u 08:31

Bionic
Reading

Ako volite zdravu prehranu, sigurno pazite da vam se na tanjuru uvijek nađe mjesta za povrće, a da bi bilo ukusnije, dobro ga je ponekad ispeći jer će se karmelizirati i biti još slađe i ukusnije

Pečenje povrća zapravo ne može biti jednostavnije. Sve što trebate učiniti jest narezati ga na manje ploške ili trakice, začiniti, pokapati maslinovim uljem i dati mu dovoljno mjesta da se fino zapeče na 200 stupnjeva Celzijevih.

Pripremate li ga često na ovaj način, onda pak znate da isti okusi vrlo brzo dosade, ali i tome možete doskočiti uz nekoliko trikova kulinarskih stručnjaka koji su ih otkrili za Yahoo Food

Aromatizirano ulje

Prije nego što povrće zalijete uljem, zagrijte ga u lončiću i dodajte omiljene začine. Čim ulje počne ključati, pokupit će okuse začina i promijeniti okus povrću. Za ovo je dovoljna minuta ili dvije, tako da nećete izgubiti puno vremena, a povrće će biti još ukusnije.

Ne sjeckajte začine

Ovo je jedan trik koji vam može uštedjeti vrijeme, a poboljšati okus povrću. Umjesto da sjeckate režanj češnjaka, trgate lovorov list ili skidate ružmarin s grančice, ostavite ih cijele. Tijekom kuhanja u ulju sigurno će ispustiti okuse, a neće zagorjeti jer su u većim komadima.

Nakon što ste pripremili ulje, pričekajte kratko da se malo ohladi. Prelijte ga po pripremljenom povrću, dobro promiješajte i stavite u pećnicu.