JEDNOSTAVNI SAVJETI

Kako da grubi ručnici ponovno postanu meki na dodir

31.03.2017 u 11:55

Bionic
Reading

Ono u čemu većina ljudi griješi pri pranju ručnika je omjer deterdženta te korištenje omekšivača za koji stručnjaci tvrde da više odmaže nego što pomaže. Uz pomoć ovih jednostavnih trikova grubi ručnici ponovno će postati meki i nježni na dodir

Nitko ne voli nakon tuširanja omotati se u grub ručnik koji nas grebe, a vjerojatno ste se našli u situaciji da se zapitate  zbog čega su pamučni ručnici odjednom postali grubi i hrapavi na dodir. Krivac za to je višak deterdženta za pranje rublja. Dodavanje previše deterdženta u perilicu najčešća je pogreška koju većina radi.

Uz pomoć ovog malog ali vrijednog trika uspješno ćete otkloniti sve ostatke deterdženta koji nisu vidljivi okom. Dodajte šalicu destiliranog bijelog octa u ciklus ispiranja. Ovaj jednostavan trik vratit će mekoću ručnicima. Kada perete ručnike, pazite na to da perilicu napunite do vrha isključivo ručnicima. Na taj način nećete samo uštedjeli na vodi i struji, već ćete spriječiti da se mucice s odjeće zalijepe na bijele ručnike.

Postoje i drugi načini održavanja ručnika pahuljasto mekima. Nemojte samo nasuti u perilicu deterdženta nek se nađe, već pažljivo čitajte što piše na deklaraciji i zagrabite onoliku mjericu koja je označena ovisno o količini rublja koju perete. Pranje u vrućoj vodi također će pridonijeti uklanjanju viška deterdženta iz vlakana ručnika. Iako ovo zvuči pomalo neuvjerljivo, stručnjak za pranje odjeće za About.com Marlowe Leverette tvrdi kako za mekše ručnike trebate izbjegavati korištenje omekšivača.

Jesu li vam ručnici mekani, ali mirišu po plijesni? Za taj neugodan miris koji osjećate krive su bakterije. Dezinficirajte perilicu kako biste spriječili razvoj bakterija. S tijela svakodnevno odbacimo otprilike milijardu mrtvih stanica kože, od kojih većina završi na odjeći, ručnicima i u perilici rublja.

Prije nego što operete ručnike, operite bijelo rublje uz pomoć izbjeljivača za bijelo rublje ili jednostavno ulijte jednu četvrtinu čašice s izbjeljivačem u praznu perilicu i upalite je kako bi se dezinficirala unutrašnjost bubnja. Zatim u perilici operite ručnike (nemojte prenatrpati perilicu) uz pomoć vruće vode. Imate li sušilicu, najbolje je odmah nakon pranja ubaciti ručnike u nju da ne stoje vlažni s obzirom na to da vlaga potiče razvoj bakterija u roku od jednog do dva sata.