MALE TAJNE

Kako da mirisna čarolija traje cijeli dan

21.01.2013 u 08:08

Bionic
Reading

Miris je moćno oružje zavođenja! Neka lijep miris postane tvoj zaštitni znak i, vjeruj nam, zasigurno ćeš privući mnoge muške poglede

Kapljica omiljenog parfema u trenutku nam može poboljšati raspoloženje i dati nam nekad toliko potrebnu injekciju samopouzdanja.

Naravno ni slavne showbizz cure nisu imune na lijepe mirise. Vanessa Hudgens luda je mirisom Aqualina Pink Sugar. 'Slatkast je i nježan. Obožavam ga', kaže Vanessa, dok modna ikona Blake Lively ('Tračerica') ne može bez kultnog Burberry The Beat.

Plavokosa glumica Ashley Benson iz serije Slatke male lažljivice kaže: 'Svaka žena ima svoj omiljeni Chanel miris, a moj je Coco Madamoiselle. Julianne Hough iz filma 'Rock of Ages' za InStyle je otkrila da obožava Gucci Flora by Gucci. Slatka Emma Watson, odnosno Hermione iz Harryja Pottera, najviše voli Lancomeov Tresor Midnight Rose. Mlada glumica kaže da joj je taj parfem posebno drag jer je sudjelovala i u njegovom kreiranju.

Blake Lively obožava kultni parfem Burberry The Beat

Bez lijepih mirisa ne može ni pjevačica Rita Ora (22). Lijepa Britanka ovisna je o parfemima i uvijek u torbici ima bočicu omiljenog mirisa (u ovom trenutku joj je, kaže, nadraži Chanel Chance). Rita prije izlaska na pozornicu obavezno špricne svoj najdraži parfem. To je mali ritual koji joj daje energiju i podiže raspoloženje.

'Volim lijepo mirisati. Kad sam kao tinejdžerica radila na sajmu, sve što bih zaradila, potrošila bih na mirise. To je moja slabost i moj zaštitni znak', rekla je Rita Ora, piše Seventeen.

Ako ti se na da non stop nositi sa sobom bočicu omiljenog mirisa, evo nekoliko savjeta koji bi ti mogli pomoći u širenju prekrasnog mirisa tijekom cijelog dana!

Tajna je u slojevitom nanošenju mirisa.
Ako imaš mogućnosti, nabavi gel ili kupku za tuširanje s tvojim omiljenim mirisom (još je bolji efekt ako imaš parfimirani sapun koji ostavlja mirisni trag na koži). Čim se istuširaš, u kožu utrljaj parfimirano hidratantno mlijeko ili losion za tijelo - najbolje dok je koža još uvijek topla i ne potpuno osušena.
Nakon ovoga stavi parfem no pazi da ne pretjeraš s količinom. Što parfem ima manje alkohola, dulje se zadržava na koži i miris će biti dugotrajniji. Zato najdulje traje miris s oznakom eau de parfum (jer sadrži najmanje alkohola), zatim eau de toilette, a najkraće se na koži zadržava miris s oznakom eau de cologne.

Rita Ora, vlasnica hita 'R.I.P.' i Jay-Z-jeva štićenica, odala je još jedan beauty trik kad su u pitanju mirisi.

'Kako biste ostavili pravi dojam, parfem nanesite na vrat, zglobove i napravite mirisni oblak te prođite kroz njega', savjetuje Rita.

Još korisnih savjeta: Izbjegavaj nanositi parfem na odjeću – on je kreiran tako da reagira na kožu, a ne na tkaninu. Prije nego što ispeglaš odjeću, dasku za peglanje možeš malo pošpricati svojim omiljenim parfemom (dakako, pričekaj da se parfem osuši prie nego počneš s peglanjem kako ti se na odjeći ne bi stvorile mrlje). Dobra je ideja našpricati malo parfema na ruke te proći kroz kosu. Ovako će se miris zbilja dugo zadržati na tebi. Odličan način da miris dulje traje je i taj da na kožu gdje planiraš nanijeti parfem utrljaš malo vazelina ili maslinovog ulja.
Miris će dulje trajati ako ga staviš iza uha, ispod vrata, na unutarnju stranu ručnih zglobova (no nemoj trljati zglobove jer se tako uništava mirisna baza), zatim s unutarnje strane laktova, te na dekolte. Gel, ulje ili pjenu za kosu pomiješaj s malo parfema prije nanošenja! Dobit ćeš gomilu komplimenata kad god okreneš glavu, jer će se miris aktivirati. I još nešto za kraj - za svakodnevne prilike zaboravi na teške, slatkaste parfeme u velikim količinama.