MITOVI O PILINGU

Kako čistiti određeni tip kože?

24.09.2012 u 09:13

Bionic
Reading

Uz piling lica vezane su brojne nedoumice. Za početak, nije svejedno imate li suhu, masnu ili osjetljivu kožu

Koristi pilinga su matiran ten te smanjena vidljivost pora i sitnih bora

U teoriji, svima je jasno da je za blistav i zdrav izgled kože lica potrebno više od obične dnevne kreme, ali u praksi… Zbog lijenosti i nedostatne upućenosti najčešće izbjegavamo temeljito čišćenje lica uz pomoć pilinga i 'srodnih' sredstava.

Neovisno o tipu i stanju kože, naglasak je na nježnim, a ne na grubim masažnim pokretima, koji ne bi trebali trajati duže od minute. Neke od koristi pilinga su dobra prokrvljenost kože, matiran ten te smanjena vidljivost pora i sitnih bora.

Najčešća zabluda u vezi s pilingom odnosi se na izbjegavanje eksfolijacije osjetljive kože lica. No i s takvog lica treba ukloniti odumrli sloj stanica. Istina, ne na dnevnoj, nego na tjednoj bazi, i nikako grubim, nego vrlo nježnim eksfolijantom, poput nježnog pilinga iz linije britanskog brenda prirodne kozmetike Organic Surge.

U tu svrhu poslužit će i micelarna pjenica na bazi ruže damaske francuskog brenda prirodne kozmetike Nuxe

Vlasnici iznimno suhe kože savjete o pravilnom pilingu prvenstveno trebaju potražiti kod dermatologa. Za njih je Nivea u liniji Aqua Effect upravo lansirala posebnu kremu s prirodnim uljem badema i kompleksom Hydra IQ za nježno čišćenju suhe kože.

Kako čistiti ten prošaran aknama i ostalim nepravilnostima poput pojačanog lučenja sebuma? Savjetuje se nježna eksfolijacija odumrlog sloja kože, osim u slučaju 'aktivnih akni', recimo gelom iz linije Rosal Clear Face, koji kontrolira lučenje suvišne masnoće i matira lice.

Eucerin
je za održavanje svih tipova kože lansirao bogatu liniju proizvoda Dermo Purifyer, u kojoj je i hvaljeni nježni piling s mikročesticama koje čiste pore i smanjuju pojavu prištića.