MUČNA BITKA

Kako će Michael i Catherine podijeliti svoje bogatstvo?

30.08.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones nisu još podnijeli zahtjeve za razvod, no čini se da će potencijalna bitka za podjelu imovine vjerojatno biti teška. Procjenjuje se da par ima 185 milijuna dolara, na najveći je dio zaradio Michael

Iako jer Catherine zaradila prilično bogatstvo ulogama u filmovima poput 'Chicaga' i 'Oceanovih dvanaest', Douglas je u svojoj 40 godina dugoj karijeri zaradio oko 135 milijuna eura u usporedbi s 82 milijuna eura koje je na zajednički bankovni račun donijela njegova supruga, piše MailOnline.


Glumac je također vlasnik nekretnina na Bermudima, u New Yorku, Kanadi, Španjolskoj i otocima Turks i Caicos. Barem jedna od tih raskošnih nekretnina mogla bi pripasti Catherine koja će za svaku godinu braka prema predbračnom ugovoru dobiti oko 1,2 milijuna eura.

Douglas je naučio svoju lekciju na težak način kada je u pitanju podjela imovine nakon razvoda. Nakon što je propao njegov prvi brak s Diandrom Luker, glumac je morao platiti svojoj bivšoj supruzi 45 milijuna dolara.

Iako su napisi da se Zeta Jones priprema za brakorazvodnu bitku demantirani, glumica je ranije priznala kako je zahvalna što s Douglasom ima predbračni ugovor. 'Mislim da su predbračni ugovori sjajni', izjavila je za Vanity Fair 2000. godine, samo nekoliko mjeseci nakon udaje za glumca. Catherine je sugerirala da će dobiti pozamašnu svotu dođe li jednog dana do razvoda te branila potrebu svog supruga da zaštiti svoje bogatstvo.

'Da se udajem za osobu 25 godina mlađu od sebe koja je istodobno manje bogata od mene, i ja bih napravila istu stvar. Zašto bi Michael biti u poziciji da pola svog bogatstva koje je krvavo zaradio baci drugoj osobi u krilo? Nije to bilo loše iskustvo. Ugovor je potpisan i stavljen na dno ladice te se nadamo se ga nikada nitko neće ponovno vidjeti.'

I dok će predbračni ugovor možda osigurati čisti razvod kad je riječ o imovini, par također mora razmotriti i skrbništvo nad njihovo dvoje djece, Dylanom (13) i Carys (10).

Časopis Star piše da je Michael spreman boriti se za skrbništvo nad djecom dođe li njihov razvod do suda. Michael je dokazao da je brižan otac kada je preuzeo brigu o djeci dok mu je supruga bila na liječenju bipolarnog poremećaja. Nema sumnje da bi želio ostati stalno prisutan u životima djece.

U srijedu je Michael viđen na jahti svog prijatelja usidrenoj na Sardiniji, dok je njegova supruga u New Yorku.