JAKO JEDNOSTAVNO

Kako baš svaki put savršeno ispeći sočna pileća prsa

21.05.2014 u 10:16

Bionic
Reading

Ako mislite da su pečena pileća prsa najdosadnija stvar na svijetu, varate se. Postoji jednostavan način da baš svaki put dobijete mekana i sočna prsa

Potrebni sastojci:

2 komada pilećih prsa bez kosti i kože
sol i svježe mljeven papar
1/4 šalice brašna
čajna žličica nasjeckanog svježeg začinskog bilja po želji
maslinovo ulje
pola čajne žličice maslaca

Priprema

Lagano izlupajte pileća prsa tako da budu jednake debljine. Blago posolite i popaprite.

Izmiješajte začinsko bolje sa solju, paprom i brašnom i u tu smjesu lagano uvaljajte prsa.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte maslinovo ulje i maslac. Na tavicu zatim dodajte prsa i pecite ih po minutu sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Potom smanjite vatru i poklopite tavicu te pustite da se na nižoj temperaturi kuha desetak minuta. No nikako nemojte podizati poklopac da biste provjerili meso.

Nakon deset minuta ugasite vatru i ostavite piletinu još deset minuta u poklopljenoj tavi i tek tada možete maknuti poklopac te uživati u savršeno sočnim i mekanim prsima.