IDEJNO RJEŠENJE

Kako atraktivno i praktično urediti spavaću i dječju sobu?

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Pristup uređenju spavaće i dječje sobe treba biti vrlo temeljit, jer je to zona opuštanja, ali i rada i igre. Stoga ga je potrebno dodatno obogatiti ugodnim bojama i dekorativnom rasvjetom

Poštovani,

Šaljemo vam postojeće stanje spavaće zone, zone stana koju bismo htjeli urediti za potrebe dvoje djece (ženska djeca) i roditelja. Važno nam je da dječja soba ispuni sve njihove zahtjeve (učenje, igra), a da je naša soba atraktivna. Htjeli bismo svakako TV u toj sobi.

Unaprijed hvala!

Odgovor arhitektice:

Ne znam jeste li unaprijed odredili koja će biti čija soba, ali s obzirom na oblik i komunikacijske zone u sobama, predlažemo da pravokutna soba bude roditeljska, a poligonalna dječja.

Roditeljska soba omogućuje smještaj velikog garderobnog ormara uz vrata i nešto manjeg nasuprot pa ćete imati i više nego dovoljno prostora za smještaj stvari. U prostoriju stane i krevet većih dimenzija 180 / 200cm, što će vam osigurati dodatnu komociju. Krevet može biti i s naglašenijim uzglavljem, što je sada i u trendu, a kako biste naglasili cijelu tu zonu, izvedite pravokutni spušteni strop u zoni iznad kreveta. Količinu rasvjete regulirajte potenciometrom. Priču upotpunite noćnim ormarićima ovalnog oblika, kao kontrast pravokutnim oblicima u sobi. Time ćete istaknuti i jedan i drugi element.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

TV smjestite na zid uz balkonska vrata. Izvedite ga od gips-kartonskih ploča i formirajte police ovisno o potrebama za tehničkim uređajima. Ovaj element obavezno izvedite u boji zida, kako bi bio potpuno neutralan u prostoru. Zastori neka budu u obliku lamela, kako bi se naglasila dodatno geometričnost prostora. Predlažemo kombinaciju nježnozelene i bijelo-krem boje.

Dječja soba svojim specifičnim oblikom i smjerom prirodnog osvjetljenja nameće raspored - radna zona ispod poligonalnih prozora, spavaći dio uz vrata te garderoba uz bočni zid.

Nasuprot krevetu na kat, a uz radnu zonu, smjestite komodu za TV kako bi gledanje TV-a u dnevnim satima bilo omogućeno iz kreveta, a iza kreveta smjestite police s dodatnom rasvjetom u koju će djeca smjestiti knjige, časopise, dnevnike i sl. To će biti ujedno i zona njihova opuštanja.

Iza radnog stola smjestite policu sa školskim knjigama i priborom.

Središnji dio sobe je slobodan za igru djece, a okolni komadi namještaja neće im pritom smetati. Predlažemo kombinaciju zelene, žute i narančaste boje u nježnim nijansama.

Uz centralnu rasvjetu smjestite još dvije lampe u radnu zonu, a popunjavanje prostora detaljima prepustite djeci.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi