UVREDLJIV DIZAJN

Kakav gaf Zare: Povučena majica s Davidovom zvijezdom!

27.08.2014 u 16:03

Bionic
Reading

Globalno popoularni modni lanac Zara povukla je dječju majicu na prugice nakon što je njezin dizajn izazvao zgražanje zbog velike sličnosti s odjećom koje su nosili židovski zatvorenici u koncentracijskim kampovima za vrijeme Drugog svjetskog rata

Majica namijenjena djeci do dvije godine starosti, a koja se izrađuje u Zarinim pogonima u Turskoj, mogla se se osim u Izraleu(!) kupiti u još svega četiri zemlje (Franscuskoj, Danskoj, Albaniji i Švedskoj).

Bijela majica na tamnoplave prugice ima veliku žutu zvijezdu na kojoj piše 'Sheriff', no slova su jako blijeda, pa majica uvelike podsjeća na uniforme zatvorenika s Davidovom zvijezdom iz Drugog svjetskog rata.

Nakon što su se izraelski mediji raspisali o uvredljivom dizajnu, Zara se ispričala i majicu nabrzaka povukla iz prodaje. 'Iskreno se ispričavamo, majica je bila inspirirana šerifovskom zvijezdom iz klasičnih kaubojskih filmova i više se ne nalazi u našim trgovinama', ispričali su se iz Zare na Twitteru.

Ovo nije prvi put da je Zara imala problema zbog svojih artikala, pa je tako 2007. povukla žensku torbu nakon što se jedan kupac požalio da torba ima na sebi svastike. Iz Zare su se taj put pokušali opravdati kako su torbu dobili od strane vanjskih dobavljača te da u fazi narudžbe svastika, koja se inače nalazila na sva četiri kuta torbe, nije bila vidljiva.