TKO BI POMISLIO!

Kada žene postaju iste kao i njihove majke?

05.06.2013 u 18:21

Bionic
Reading

Novo istraživanje pokazalo je kako žene sa 31 godinom sve više nalikuju svojim majkama, posebice ako u toj godini i same po prvi puta postaju majke

U dobi od 31 godine žene sve više počinju nalikovati vlastitim majkama, a upravo je u toj dobi po prvi puta majka postala Beyonce, a isto će se dogoditi i Kate Middleton. Prema riječima znanstvenika, ključna točka u kojoj žene usvoje stavove i ukuse koji su slični ili pak identični onima kakva imaju njihove majke, je rođenje prvoga djeteta, prenosi Daily Mail.

Više od polovice žena koje su sudjelovale u istraživanju otkrilo je kako su se upravo u ranim tridesetim godinama prestale buniti protiv svojih majki te im počele sve više nalikovati i oponašati ih, a najčešće spominjana dob bila je upravo 31. godina života.

Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, svoj 31. rođendan proslavila je u siječnju ove godine, a svoje prvo dijete rodit će u srpnju ove godine. Nakon rođenja djeteta, Kate planira na određeno vrijeme preseliti se kod svoje majke Carol kako bi joj ona mogla pomoći u prvim majčinskim danima.

U istraživanju koje je proveo Dotty Bingo sudjelovalo je tisuću žena, a cilj istraživanja bio je otkriti kako se ponašanje mijenja kroz generacije. Istraživanje je pokazalo i kako 51 posto žena smatra svoju majku najvećim uzorom, dok su na drugom mjestu sestre,a zatim bake i najbolji prijatelji.
Najveći broj žena otkrio je kako su uočile da sve više nalikuju svojim majkama upravo nakon rođenja svog djeteta, a ostali indikatori koji upućuju na tu promjenu su gledanje istih televizijskih programa i serija, isti hobiji, korištenje istih riječi te isti tip muškaraca koji ih privlače.