ŠTO NAS ČEKA u svibnju

Jupiter ulazi u Bika, a profitirat će Jarci, Djevice, Rakovi, Ribe i sami Bikovi

30.04.2023 u 07:42

Bionic
Reading

Svibanj započinje laganim korakom i završava u brzom ritmu. Ulazimo u novi mjesec sa zemljanim znakom Bika već desetak dana na vlasti, a ove godine je do 14. svibnja u njemu i retrogradni Merkur

To znači da prva dva tjedna nisu povoljna za nagla skretanja u karijeri, romansi i stanovanju. Umjesto toga, više se opuštajte i odmarajte.

Ako je Merkur već retrogradan, dobro je da se nalazi u stabilnom Biku jer ublažava njegov potencijal za stvaranje pomutnje i nesporazuma. U petak 5. svibnja nebo će ugostiti pun Mjesec s pomrčinom u Škorpionu, zadnju u ovom znaku do 2031. godine. Budući da će na taj datum Mjesec i Sunce biti u sukobu s Uranom, ova nam pomrčina može servirati neočekivane završetke i šokantne preokrete.

Poslije uštapa planetarne energije bit će još neko vrijeme prigušene. Dva dana kasnije, 7. svibnja, planet ljubavi i ljepote Venera ulazi u mekani i osjećajni znak Raka, napuštajući koketne i razigrane Blizance. Tjedan kasnije, 14. svibnja, retrogradni Merkur završava, omogućujući normalan i gladak tijek misli, razgovora i prepiski.

  • +2
Margot Robbie je Rak, rođena je 2. srpnja 1990. Izvor: Profimedia / Autor: Eric Charbonneau / Shutterstock Editorial / Profimedia

U nedjelju 16. svibnja Jupiter ulazi u Bika prvi put u više od desetljeća. Ovaj blistavi tranzit trajat će godinu dana i donositi materijalne blagoslove naročito Jarcima, Djevicama, Rakovima, Ribama i samim Bikovima, a pomalo i ostalima. Razdoblje Bika primaknut će se kraju prekrasnim mladim Mjesecom u Biku 19. svibnja, a on će u sprezi s Marsom udijeliti veliku izdržljivost za nove poslovne i privatne ciljeve.

  • +4
Melania Trump je Bik, rođena je 26. travnja 1970. Izvor: EPA / Autor: CHRIS KLEPONIS / POOL

Još će planeta tih dana napraviti velike pomake. U četvrtak 20. svibnja energični Mars ulazi u Lava, što može unaprijediti vaše samopouzdanje i aktivirati libido. Budući da 21. svibnja počinje razdoblje Blizanaca, ritam života ubrzat će se, a vaše usnule ambicije aktivirat će se na barem 30 dana. Iskoristite mudro val blizanačke i lavlje energije, izbjegavajući sukobe i pazeći da se ne zalijećete u zidove.

Blake Lively je Djevica, rođena je 25. kolovoza 1987. Izvor: Profimedia / Autor: DIMITRIOS KAMBOURIS / GETTY IMAGES / PROFIMEDIA

U zadnjem tjednu svibnja Sunce će se suočiti s ozbiljnim i strogim Saturnom te će nas natjerati na veću odgovornost i prisiliti na zadržavanje u okvirima stvarnosti.