izgled i stil

Po čemu ćete odmah prepoznati tipičnog horoskopskog Bika

22.04.2023 u 10:10

Bionic
Reading

Rođeni pod okriljem planeta ljubavi i ljepote Venere, Bikovi su putene osobe koje si vole ugađati i cijene udobnost više od svega

Stoga naginju odjeći u kojoj će se tako osjećati, ali pritom i dobro izgledati, jer imaju istančan osjećaj za estetiku. Kao najtaktilniji od svih znakova, vole podatne materijale koji su im ugodni na dodir, a prirodne tkanine, poput pamuka i svile, puno su im draže od sintetskih.

Njihova ljubav prema prirodi odražava se i u izboru uzoraka i boja. Rado će posegnuti za odjećom s cvjetnim motivima i paletom koja, osim različitih zemljanih tonova, od nježnih bež do čokoladno smeđih, uključuje zelene i ružičaste nijanse. Kao znak koji drži do tradicionalnih vrijednosti, skloniji su klasičnim krojevima i kombinacijama nego modnim eksperimentima. Radije se drže provjerenih, bezvremenskih formula nego što robuju prolaznim trendovima. Dovoljno se sjetiti ikone stila Gigi Hadid, pjevačice Adele i glumice Penelope Cruz da bi nam postalo jasno kakva je modna filozofija Bikova.

  • +5
Penelope Cruz je Bik, rođena je 28. travnja 1974. Izvor: Profimedia / Autor: Varinder Chawla / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Budući da su Biku bitne materijalne vrijednosti, voli odjeću s luksuznim predznakom, ne toliko da bi zadivio druge, već zato što je smatra dobrim ulaganjem i u njoj se sjajno osjeća. Koliko god volio opuštene kombinacije, kao stvorene za šetnju prirodom ili vrtlarenje, toliko su mu drage i one glamurozne, u kojima izgleda zavodljivo.

Budući da znak Bika vlada vratom i ramenima, pripadnicima tog znaka draga je odjeća koja otkriva te dijelove tijela. Ističu ih i pažljivo biranom ogrlicom.

  • +6
Gal Gadot je Bik, rođena je 30. travnja 1985. Izvor: Profimedia / Autor: Juan Pablo Rico / AFP / Profimedia

Bezvremensko, praktično i otmjeno tri su osobine koje najbolje opisuju Bikov stil, a koji se odnosi i na odjeću i na uređenje interijera. Udobnost je i ovdje imperativ, baš kao i prirodni materijali poput drveta. S obzirom na to da gaji ljubav prema tradiciji i prošlosti, često će se odlučiti za retro stilove i barem pokoji komad antiknog namještaja. Ipak, koliko god volio klasiku, Bik nije staromodan, nego rado prihvaća rješenja novijeg datuma ako su funkcionalna i ljepša. Kao i za odjeću, želi notu otmjenosti u svom domu. Priuštit će si i dizajnerske komade namještaja jer su trajni i nikad ne izlaze iz mode.