LJEPOTA KOJA NE BLIJEDI

Julianne Moore rekla što misli o starenju i potom otkrila kako izgleda njezina prirodna kosa

24.01.2023 u 12:29

Bionic
Reading

Holivudska ljepotica Julianne Moore jedna je od onih dama koje uvijek izazivaju pozornost kako svojim stilom, tako i bezvremenskom ljepotom

Iako će krajem ove godine proslaviti 63. rođendan, zvijezda filmova 'Zauvijek Alice', 'Chloe', 'The Hours' ili 'Kralj pornića' izgleda desetljećima mlađe.

U intervjuu za Vogue iskreno je progovorila o neizbježnom procesu starenja, ali i tome kako njeguje blijedu put i raskošnu kosu, svoj zaštitni znak već godinama.

Glumica kaže da nije oduševljena izrazom anti-age te da nema naviku, kao ni prije, gomilati bezbroj kozmetičkih preparata u kupaonici.

'Zadala sam si cilj da godinu dana ne kupujem ništa novo ili tek kad mi se zalihe stvarno potroše. Pazim i na izbor kozmetike pa biram proizvode održivih brendova i onih koji paze na štedljivo korištenje ambalaže', objašnjava Julianne.

ZVIJEZDA U NEW YORKU

Nitko joj ne bi dao 61 godinu: Julianne Moore ukrala pozornost u haljini dubokog dekoltea

Pogledaj galeriju

Otkrila je da se i sama pridržava nekih eko načela te da kad god može koristi javni prijevoz i ne stvara previše otpada.

Kad se radi pak o starenju, prihvaća to, kaže, kao nešto neizbježno.

'Ne možemo biti protiv starenja. Nemamo kontrolu nad tim. Starenje je prirodan, stalan proces za koji se nadamo da će dugo trajati. Želim starjeti, želim biti točno tu gdje jesam sada, sa svim svojim iskustvima', rekla je Julianne.

Što se tiče njezine beauty rutine, nije posebno vješta u šminkanju i drži se minimalističkog pristupa.

'Koristim samo malo pudera jer ne želim prekriti pjegice. Uvijek iscrtavam obrve jer sam ih čupala i ne izrastu kako treba. Oči ističem maskarom, stavljam rumenilo i ruž. Mislim da nije potrebno puno šminke da biste izgledali sjajno u svakodnevnom životu', rekla je, dodajući da oduvijek koristi kreme sa zaštitnim faktorom.

Julianne je vrlo svijetle kože te je izrazito osjetljiva na sunce.

'Jednostavno se ne osjećam ugodno na suncu. Čak je i moja majka uvijek čuvala nas djecu od sunca - to sam i sama prihvatila. Uvijek nosim šešir i kremu za sunčanje', kaže Julianne, a svaki dan nanosi dnevni serum s vitaminom C, retinol i kremu i na vrat.

Otkrila je i da je njezina prirodna kosa zapravo valovita.

'Zapravo imam valovitu kosu. Ni moja dobra prijateljica to dugo nije znala. Kad je prvi put vidjela moju kosu u prirodnom stanju, samo je pitala: 'Što je to?' Nažalost, potpuno sam netalentirana kada je u pitanju oblikovanje kose. Srećom, u New Yorku je možete fenirati na svakom uglu', kroz smijeh kaže oskarovka.

Vlasnica raskošne crvene kose otkrila je i da ju je s vremenom počela bojiti zbog sijedih te nastoji da njena nijansa bude što prirodnija.