SVEČANE HALJINE

Još uvijek niste izabrale maturalnu haljinu? Evo nekoliko prijedloga koji će vas oduševiti

08.02.2019 u 06:29

Bionic
Reading

Za sve one mlade dame koje su još uvijek zadubljene u knjigu i nisu stigle ni razmisliti o tome u kakvoj haljini žele zablistati na maturalnoj večeri, a kamoli se baciti u potragu za onom idealnom, o kojoj maštaju već neko vrijeme, obavili smo dio posla te pronašli nekoliko senzacionalnih kreacija koje oduševljavaju svojom posebnošću

Polako se bliži dan u kojem ćete maturalnom večerom obilježiti protekle četiri godine sjedenja u školskim klupama, mukotrpnog učenja i radosnih trenutaka koje ste provele sa svojim školskim kolegama. Veliki je to dan za sve maturante, a posebno za djevojke, kojima je mjesecima prije glavna preokupacija što odjenuti.

Ukoliko još uvijek niste odabrale idealnu haljinu, pripremili smo nekoliko savjeta na što obratiti pažnju te smo izdvojili one u kojima ćete zasigurno biti kraljice plesnog podija.

  • +32
Haljine za maturalnu večer Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Budite otvorene za više opcija

Maksi kroj haljina najčešći je odabir maturantica, ali nije jedina opcija. Imajte na umu to da su midi haljine trenutno najpopularnije u modnom svijetu te itekako mogu izgledati jednako elegantno. Ni mini haljine ne treba odbaciti, ukoliko je riječ o pristojnoj dužini i ukoliko se držite zlatnog pravila koje nalaže da gole noge i dekolte nikako ne idu zajedno.

Također, nemojte se slijepo držati klasičnih pripijenih modela sirena kroja i srcolikog dekoltea jer su pomalo postali dosadni. Ponekad jednostavna slip haljina od satena može izazvati veći wow efekt od pretjerano glamurozne haljine koju krase tisuće cirkona.

U obzir dolaze i kombinacije topa i suknje. U najobičnijem bodyju i dugoj slojevitoj suknji od tila možete izgledati poput princeze iz moderne bajke, a ukoliko niste ljubiteljica haljina, uvijek se možete odlučiti za elegantno odijelo ili kombinezon koje ćete podignuti uz pomoć modnih dodataka.

Ne plašite se boja

Iako je mala crna haljina must have komad u ormaru svake žene, bez obzira na dob, te najčešći odabir za svečana događanja, crna boja nije najprikladnija za maturalnu haljinu jer će vas sasvim sigurno postarati, a i baciti vas u sjenu. Želite li se istaknuti u masi, posegnite za nekom chic bojom kao što je tamnoplava, smaragdnozelena, bordo, boja ciklame ili pak pastelnim nijansama ružičaste, puderaste, limun-žute ili pistacije.

Budite svjesne budžeta kojim raspolažete

Maturalne haljine nisu jeftin zalogaj. Prije nego se bacite u potragu s roditeljima dogovorite koliko novca smijete potrošiti te odredite granicu iznad koje nećete ići. Ukoliko ste bacile oko na haljinu koja premašuje vaš budžet, nemojte paničariti - uvijek postoji opcija broj dva. Kako god haljina izgledala zahtjevno za šivanje, dobra krojačica itekako će moći izraditi onakvu kakvu ste zamislile.

Ne zanemarujte moć modnih dodataka

Modni dodaci mogu u potpunosti transformirati cijeli stajling, pogotovo u situacijama u kojima je haljina vrlo svedena i nenametljiva. Tada odgovarajući nakit, cipele i torbica igraju ključnu ulogu. Itekako je važno odabrati cipele koje će se slagati sa stajlingom.

Pritom ne mislimo da cipele moraju biti u boji haljine, već upravo suprotno. Ako nosite nježnu ružičastu balerina-suknju od tila, uskladite je s plavim špic-štiklama, a ako nosite efektnu crvenu haljinu, koja sama po sebi plijeni pažnju, odaberite neupadljive crne sandale s tankim remenčićima. Jako je važno na pravi način dozirati stajling, a isto pravilo vrijedi za ostale modne dodatke.

Nemojte nabacati na sebe sav nakit koji vam se svidi u trgovini, već odaberite samo naušnice ili samo ogrlicu, pritom pazeći da odgovaraju ostatku stajlinga. Kada je riječ o torbama, odaberite clutch torbicu ili mini torbu s ručkom, koje su kao stvorene za svečane prilike poput maturalne večeri.