POZITIVNE MISLI

Još jedan dokaz da nas optimizam čini zdravijima

10.01.2013 u 12:40

Bionic
Reading

Iako se već dugo zna da pozitivne misli pozitivno utječu na sve aspekte čovjekova života, još uvijek ima onih koji umanjuju njihovu moć. No i ovo najnovije istraživanje još je jednom dokazalo da optimizam zaista nosi brojne blagodati

Posljednjih godina mnogo se govori o važnosti optimizma kao jednom od glavnih preduvjeta za dobro psihičko i fizičko zdravlje čovjeka. Sada je

to potvrdilo i istraživanje američkih znanstvenika koji su otkrili da se u mozgu uslijed pozitivnih misli luče kemijski spojevi koji jačaju imunitet i pridonose dobrom zdravlju.

Znanstvenici su uočili da bolesni pacijenti koji su uspjeli zadržati vedar duh i optimizam puno brže ozdravljaju i osjećaju se bolje. Smatra se da je to zbog spojeva koji nastaju u mozgu, a koji šalju signale tijelu da se obnavlja na prirodan način.

Pacijentima koji su negativno gledali na svoje stanje i općenito na život puno je dulje trebalo za ozdravljenje, a imali su i niz komplikacija koje kod optimističnih ljudi nisu uočene. U istraživanju su sudjelovali pacijenti oboljeli od lakših bolesti.

Iako se već dugo zna da pozitivne misli pozitivno utječu na sve aspekte čovjekova života, još uvijek ima onih koji umanjuju njihovu moć. No i ovo, najnovije istraživanje još je jednom dokazalo da optimizam zaista nosi brojne blagodati.