TEEN VREMEPLOV

Jeste li znali ovo o Lani Jurčević?

18.05.2013 u 11:08

Bionic
Reading

Pjevačica Lana Jurčević rado se prisjetila svojih tinejdžerskih godina. Evo što nam je otkrila!

Što ste slušali kao tinejdžerica? Tko vam je tada bio idol?
Obožvala sam Tajči! Znala sam sve njezine koreografije i pjesme napamet. Zato mi je nekako bilo toplo oko srca kad se nedavno vratila u Hrvatsku, vratile su mi se te lijepe emocije i sjećanja. Osim nje, nešto kasnije, Backstreet Boysi su mi bili 'opsesija'.



Kako ste izgledali kao tinejdžerica? Kad ste se počeli šminkati i kako je to tad izgledalo?

Vrlo kasno sam se počela šminkati, iako bi za moje 'show programe' koje sam izvodila doma ili s prijateljicama, sva mamina šminka vrlo dobro poslužila. Uvijek je ludila jer sve što bih uzela, ili ne bih vratila ili bih poklonila prijateljicama. Stalno sam smišljala pjesme, snimanja neka, organizirala girl bendove pa bismo se snimale, i tako... Bilo je svega.

Najgori modni trend koji je vladao kad ste bili u teen godinama?
'Marte'. Sjećam se da je cijela škola nosila 'marte', a ja se nikako nisam mogla zamisliti u njima. Vjerojatno ih jedina nisam kupila.

Kako ste se slagali s roditeljima?
Rekla bih - šaroliko, ha ha. Uvijek sam imala nekako 'svoj svijet'.

O kakvoj ste profesiji tada razmišljali? Što ste željeli postati kad odrastete?
Kažu mi prijateljice iz osnovne šskole da sam govorila da želim pjevati, iako se ja toga ne sjećam, ali me nedavno jedna od njih podsjetila na to i baš mi je bilo to slatko. Pogledajte gdje sam završila, točno tamo gdje sam htjela...

Kakav ste bili učenik?

Sve mi je super išlo osim brojki i formula.

Prvo pijanstvo?
Možda mi se samo malo zavrtjelo (smijeh). Nisam neki ljubitelj alkohola. Čak naprotiv.

Kako je izgledao prvi prekid i jeste li se dugo oporavljali?
Prva simpatija mi je kao bio prvi dečko s kojim sam se držala za ruku i šetala okolo, iako je on bio sve samo ne romantik, al' se zbog mene malo prilagodio (smijeh). Obožavao je hip hop i repanje. Tupac mu je bio početak i kraj, znao je ama baš sve pjesme napamet i to mi je bilo super. Koliko se sjećam, nešto me bio naljutio pa smo prekinuli (smijeh).

262391,262144,262094,262302Kad ste se prvi put poljubili?
U osmom razredu, čini mi se...

Kakvi su vam se dečki tada sviđali?
Oni koji su bili slatki, a s nekim stavom. 

Jeste li u kontaktu s prijateljima iz škole?
Da, i to s nekoliko. Dan-danas se svake godine nađemo, pogotovo razred iz osnovne škole.

Najbolji savjet koji ste dobili kao tinejdžerica.
Hm... Iskreno, ne sjećam se. Znam samo da sam svoje izvanškolsko vrijeme provodila učeći jezike, trenirajući razne sportove. Nisam hodala po parkićima i eksperimentirala, pušila, pila ili tako nešto. Vrijeme sam provodila puno pametnije. To bi bio moj savjet današnjim klincima.

Najveći problem koji vas je tada mucio?
Mislim da nisam imala nešto što me mučilo. Osim nekih predmeta u srednjoj školi, ali to je otprilike to. Jedva sam čekala da krenem na faks i počnem raditi ono što volim - baviti se mjuzom.

Što se, po vašem mišljenju, najviše promijenilo u odrastanju tinejdžera u usporedbi s vašim tinejdžerskim danima? Je li danas teže biti tinejdžer?
Kad bih imala dijete koje je tinejdžer, znala bih možda usporediti, ali stvarno ne znam kako klinci danas žive osim što su postali puno napredniji, što je s jedne strane dobro, a s druge nije.

Jeste li imali problema s bullyingom vršnjaka? Što biste savjetovali mladima koji su izloženi vršnjačkom zlostavljanju? To su tako osjetljive teme. Nitko nije zaslužio da ga gnjave, zezaju. Ako je po nečem to dijete drukčije, baš bi trebali svi biti obazriviji. Svakako bi se trebali povjeriti doma ili nekome tko im možda na neki način može pomoći. To su osjetljive godine i sigurna sam da kasnije nose neke ožiljke zbog toga. Mislim da, ako mogu, da se što manje obaziru i da se nekako probaju zauzeti za sebe.