NE BISTE VJEROVALI

Jeste li znali da vas i ovo deblja?

25.04.2012 u 09:18

Bionic
Reading

Kakve veze imaju ženska torba i losion za samotamnjenje s debljanjem? Ne biste vjerovali, ali velike! Otkrivamo vam kako naoko nevažne stvari mogu sabotirati vitku liniju

Zbog straha od debljanja i gubitka vitkosti odrekli ste se čokolada, finih tjestenina i sočnih pizza. No unatoč mukotrpnim

nastojanjima naslage na određenim dijelovima tijela nakupljaju se i tvrdoglavo ne žele otići. U čemu je problem? Vjerovali ili ne, piše Daily mail, mnogo toga utječe na debljanje. Otkrijte sami što je vaš kamen spoticanja.

Ženska torba
Kakve veze imaju ženska torba i kilogrami? Itekakve! Dr. Michael Prager uočio je da neke njegove pacijentice imaju više masnih naslaga na jednom dijelu tijela. Shvatio je da je obično riječ o strani tijela na kojoj nose torbicu ili bolje rečeno moderne velike ženske torbe. Položaj tijela u velikoj mjeri utječe na kojemu ćemo dijelu tijela skupljati mast. Kada se veći teret nosi, primjerice, stalno na lijevome ramenu, neće se jednako aktivirati svi mišići pa će se u ovom slučaju masne naslage nakupljati na lijevoj strani. Rješenje? Ne pretjerujte s veličinom i težinom ženskih torbi!

Taman ten

Mnogi ljudi koriste različite losione i kreme za samotamnjenje kako bi održali taman ten tijekom cijele godine jer vjeruju da su tako mršaviji. Je li to istina? Nipošto! Švedski znanstvenici dokazali su da takve kreme i losioni sadržavaju kemikalije – ftalate - koje zapravo uzrokuju debljanje. Putem kože te kemikalije ulaze u organizam i uzrokuju procese koji rezultiraju debljanjem, a u ozbiljnijim slučajevima i dijabetesom.



Žongliranje obavezama

Mnoge žene imaju brojne obaveze pa su prisiljene žonglirati nekoliko aktivnosti istodobno. Zadovoljne su zbog toga, jer vjeruju da su sposobne i vješte, ali takvo ponašanje iscrpljuje mozak i to onaj dio koji je zadužen za samokontrolu. Upravo zbog toga, ali i nedostatka vremena žene će jesti i piti u hodu, i to uglavnom nezdrave namirnice. Rezultati? Višak kilograma, ali i potencijalni razvoj ozbiljnih bolesti uzrokovanih stresom i nezdravim načinom života.

Visoke potpetice
Mislite da u visokim potpeticama izgledate senzacionalno i vitko? Vjerojatno trenutačno da, ali dugoročno te bi vas potpetice mogle doći glave ili bolje rečeno - trbuha. Naime, osobni trener Dax Moy smatra da nošenje visokih potpetica uzrokuje razdvajanje i slabljenje trbušnih mišića. Rezultat toga je lakše nakupljanje masnih naslaga na trbuhu i ovješena koža. Što napraviti? Ne morate se zauvijek odreći štikli. Nosite ih u posebnim prigodama poput izlazaka i svečanih večera, a za svakodnevne aktivnosti odjenite udobnu obuću poput tenisica i balerinki.