OTKRILI RECEPT

Jeste li za božanstvenu pitu od rabarbare i jagoda?

22.05.2013 u 07:25

Bionic
Reading

Ako ste pratili kultnu seriju 'Seks i grad', onda ste možda zamijetili da su djevojke voljele slavnu slastičarnicu Magnolia. Upravo iz te slastičarnice dolazi recept za božanstvenu pitu od rabarbare i jagoda

Tijesto:
1 čaša brašna
prstohvat soli
110 grama maslaca
2-3 žlice hladne vode

Punjenje:
1 šalica šećera
2 žlice brašna
1 žlica korice od naranče (nije obavezno)
1/4 žlice soli
4 šalice narezane rabarbare
3 šalice narezanih jagoda
2 žlice neslanog maslaca

Mrvice:
110 grama maslaca
1 i pol šalica brašna
3/4 čaše smeđeg šećera
1/2 žličica mljevenog cimeta
3/4 žličice soli

Priprema

Pećnicu treba zagrijati na 220°C. Da biste napravili tijesto, stavite sol, maslac i brašno u mikser i dobro promiješajte dok smjesa ne bude u mrvicama veličine graška. Zatim dodajte žlicu po žlicu vode i ručno umijesite tijesto do kraja. Umotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku na pola sata.

U međuvremenu napravite punjenje. Prvo u zdjelu stavite brašno, šećer i sol te sve dobro pomiješajte. Dvije žlice odvojite sa strane. Kako biste dobili mrvice, trebate miksati maslac i sve ostale sastojke dok ne dobiju formu mrvica.

Kada prođe pola sata, izrežite tijesto u veličini okruglog lima za pite do 20 cm i obložite ga ukrug. Na tijesto pospite dvije žlice brašna i šećera koje ste stavili sa strane. Pomiješajte rabarbaru i jagode s preostalom smjesom brašna i šećera te posložite na tijesto. Zatim po smjesi posložite dvije žlice neslanog maslaca i ravnomjerno posložite mrvice koje ste prethodno miksali.

Pecite 35 do 45 minuta, a prije posluživanja pita treba odstajati barem četiri sata.