VAŽNA PRAVILA

Jeste li sigurni da je vaš dekolte primjeren?

05.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Salma Hayek, Sofia Vergara i Kim Kardashian samo su neke od poznatih dama koje se ne srame pokazati svoje zamamne obline. No kada se radi o naglašavanju i pokazivanju dekoltea, postoji nekoliko pravila koja treba poštivati jer je granica između seksi i pretjeranog dekoltea vrlo tanka

Lijep i seksi dekolte rijetko koga će ostaviti ravnodušnim, no kako biste bili sigurni da ste postigli željeni učinak, treba poštivati određena pravila, ovisno za koju prigodu se odijevate. Bez obzira na to nosite li grudnjak A, B ili C košarice, prije negoli odijenete dekoltiranu odjeću naučite abecedu dekoltea koja će vam zajamčiti izazivanje uzdahe divljenja, piše Yahoo Shine.

Otmjeni večernji izlazak
Večernji izlazak je prigoda koja dopušta da se malo zanesete te pokažete malo više kože. Majica ili haljina u obliku korzeta jako je dobar odabir, a korzet izrez u obliku srca će definitivno naglasiti vaše ženstvene obline. Za one s većim grudima odličan izbor je korzet ili haljina bez naramenica, no treba pripaziti kako dekolte ipak ne bi bio predubok. Osim toga, prije izlaska u ovakvoj seksi haljini ili majici potrebno je napraviti 'test', tako da biste bili sigurni da vam neće skliznuti na plesnom podiju.

Vjenčanje
Vjenčanje je veliki dan i upravo tada mladenka bi trebala zablistati, no svakako treba pripaziti da široka paleta izbora haljina i vjenčanica ne zavede te sve poglede privuče neprimjereni dekolte. 'Nema ničega lošeg u tome da mladenka naglasi i pokaže dekolte, no ako ćete vjenčane zavjete izreći u crkvi, možda ga je ipak bolje malo prikriti', savjetuje stručnjakinja za vjenčanje Anne Chertoff. Ako se odlučite za haljinu s naramenicama, neka izrez ne bude prevelik kako ne biste pokazali više od željenog, a prilikom odabira haljine bez naramenica vodite računa o tome da grudima date pravilnu potporu te da ima ušiven grudnjak koji će osigurati zavodljiv, ali ne preseksi izgled. 'Vjenčanje je obiteljski događaj, a haljina koju mladenka treba odabrati je ona u kojoj blista, ali i bez problema može pozirati za fotografiju s bakom, djedom i roditeljima', kaže Anne Chertoff.

Odlazak u teretanu
Premda su u noćnim izlascima i na modnim pistama jako seksi, rijetko kada će bilo koju manekenku, poput Gisele Bundchen, prilikom odlaska u teretanu vidjeti u kakvom seksi kompletiću. Naime, za odlazak na vježbanje moto vam treba biti jednostavnost i udobnost. 'Dok vježbate, dekolte privlači pažnju i možda djeluje seksi, no pogled na znojno lice dat će sasvim drugačiju sliku te ćete djelovati vrlo smiješno, a poskakivanje grudi u dekoltiranoj majici privlači pozornost', kaže stručnjakinja za fitnes Lisa Avellino. S njom se slaže i celebrity trener Jolene Matthews te kaže: 'Ako već nosite dekolte u teretani, da bi to bilo s mjerom, treba voditi računa dobrom odabiru grudnjaka kako ne bi bilo previše poskakivanja ili pak 'izlijevanja' iz grudnjaka.'

Na radnome mjestu
Mišljenje koja je modna kombinacija prikladna, a koja nije, za odlazak na radno mjesto, razlikuje se od osobe do osobe i gotovo svatko ima drukčije mišljenje. No bez obzira na to koliko je atmosfera po pitanju odijevanja u vašem uredu opuštena, sigurno ne želite izabrati odjevnu kombinaciju koja će vas staviti na tapetu tračerskih razgovora u uredu. 'Opće pravilo je da se u sobi za sastanke ne pokazuje dekolte dublji od dva i pol centimetra, a na spoju onaj dublji od pet centimetara', kaže Jill Homiak, kreatorica košulje Presenza Wrap Top koja je namijenjena ženama bujnih oblina.

Razuzdani večernji izlazak
Izlazak u kakav noćni bar s društvom savršena je prilika da pokažete sve čari svoga dekoltea. Bez ustručavanja zavedite sve oko sebe u uskoj dekoltiranoj haljini, a obline će još više naglasiti top ili haljina korzet oblika. No, kao i u svakoj prilici treba pripaziti kako se ne bi pretjeralo te odjenulo možda premali broj korzeta iz kojega će vaše obline 'kipjeti'.

Odlazak na putovanje

Bez obzira na to odlučite li se za kakvu haljinicu ili traperice i top, dekolte ne smije biti predubok i ne smije kliziti. Ako i za vrijeme dok putujete želite biti seksi i zavodljivi, dobar izbor je dekoltirana haljina ili top debljih naramenica koji se vežu oko vrata.