TAJNE VITKIH ŽENA

Jeste li čuli za dijetu Manhattan

07.03.2012 u 08:40

Bionic
Reading

Manhattan je dom nekih od najboljih restorana na svijetu i bezbrojnih slastičarnica, a istodobno u tom gradu živi iznenađujuće velik broj jako vitkih žena. Jedna je Njujorčanka otkrila trikove kojima se služi ona i njezine prijateljice kako bi ostale mršave

Autorica Eileen Daspin, čija će knjiga 'Dijeta Manhattan' (The Manhattan Diet) uskoro izaći priznaje da će 'okusiti sve, ali neće pojesti gotovo ništa', piše Daily Mail.

Među metodama kojima se ona i njezine vršnjakinje služe je redovito jedenje štapićima (manji zalogaji znači da ćete brže biti siti), a striktno poštuju pravilo da izbjegavaju umake. Umjesto strogog popisa namirnica, Daspin savjetuje čitateljice da uživaju u onome što jedu, ali da jede puno manje.

Nikad kod kuće, nastavlja, ne treba držati hranu koja je okidač, primjerice maslac od kikirikija, a jedna njezina prijateljica, koji dnevno trči sedam kilometara da bi ostala u formi, polije vodom ostatke hrane kako ne bi bila u iskušenju da ih pojede.

Ključ je da smanjite unos kalorija, pa gospođa Daspin savjetuje da dodate mlijeko u zeleni čaj jer ćete dobiti okus rastopljenog sladoleda od zelenog čaja. Tu su nanizani i već poznati savjeti da se alkoholna pića razrjeđuju vodom ili ledom. Gospođa Daspin i sama je suočena s izazovom kako da ostane vitka budući da je njezin muž glavni kuhar poznatog restorana na Upper West Sideu. Zato uzima samo male količine. 'Uzmem samo žličicu njegovog rižota', objašnjava i savjetuje da, kao i ona, žene kupuju male porcije hrane jer će tako imati količine koje su pojele pod kontrolom.

Ključna je i kvaliteta proizvoda: mala količina vrhunskog acceta balsamica ili javorovog sirupa više će vas zasititi od jeftinije alternative.